ReceptiVeganski

Veganske sarme by Tina Celestina

Za izdelavo sarm obstaja ogromno različnih receptov, med njimi pa izstopa recept Tine Celestina, katerega je sama označila za čisto 10-ko, nad njim pa so, kot pravi, navdušeni tudi številni njeni prijatelji, ki so ga poskusili. Tino smo prosili za ‘skrivni recept’ … in sedaj ga lahko delimo tudi z vami. Hvala, Tina!

Ena od Tininih različic veganskih sarm, z dodatkom čičerike in žlico Soyade sojinega jogurta za prilogo.
Nadev:

Na olivnem olju prepražena čebula, česen, grah, paradižnikov pire, sojin granulat (prej namočen v vroči vodi, splaknjen in odcejen; še večkrat pa sicer uporabim sejtanov haše), sojina omaka, rdeča sladka paprika + začimbe. Vse to sem primešala v vroči vodi namočenemu bulgurju in nato odcejenemu. Zdaj samo še maso zavijemo v zeljne liste.

Omaka:

Paradižnikov pire, voda, tapioka moka, rdeča sladka paprika, zdrava “vegeta”, česen v prahu, kumina v prahu in lovorjev list.

Postopek:

V lonec na tanko plast olivnega olja izmenično zlagamo kislo zelje + narezano kislo glavo, ki ostane in sarmice. To zalijemo z omakco. Jaz vse skupaj najprej skuham, nato sarmice, skupaj z omako še preložim v pekač in malo (cca. pol urice) popečem v pečici.

Sarme so torej pripravljene brez škodljivih sestavin – brez maščob živalskega izvora oz brez kakršnih koli živalskih izločkov. “To jed pa res rasturam, pa čisto vsakič se mi zdi, da so še za odtenek boljše”, pove Tina.

Kaj drugega reči, kot samo še – dober tek!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE