Aktualno

VPR., ODG.: Temen urin, je to znak za kakšno bolezen?

Vprašanje:

Zadnji čas opažam, da imam zelo temen urin, sploh v jutranjih urah. Nikoli poprej ni bil temen, pa me zanima, če je to lahko znak za kakšno bolezen?

Odgovor:

Pozdravljeni, barva urina sama po sebi ne pove veliko. Lahko je namreč urin temnejši zaradi nedovoljšnega vnosa vode preko dneva ali pa zaradi povečanega vnosa hrane, ki vsebuje antocianin, kot so borovnice, rdeča pesa, rdeče zelje. Pa tudi zaradi kakšnih drugih suplementov, dodatkov, če jih uživate. Lahko je seveda tudi kakšen drug, zdravstveni razlog, a za to že nisem specialist in ne želim komentirati. Če ste v skrbeh, je najbolje, da skočite do laboratorija in preverite, kaj se dejansko dogaja. Srečno!

(Foto: vir)

 

Naša svetovalka je dolgoletna vegetarijanka, sedaj pa veganka, oboje skupaj že več kot dve desetletji. Je nosilka certifikata z Univerze Cornell v ZDA (Certificate in Plant Based Nutrition), je pa tudi del ekipe Nutritionfacts.org, ki trenutno predstavlja najbolj resno in hkrati največjo bazo znanja o prehrani, ki temelji na znanstvenih dokazih. Je tudi mama dveh deklic in ima osebno izkušnjo tako z nosečnostjo kot vegetarijanka, kot tudi veganka, pa tudi z otroci in njihovo vegansko prehrano. Naši svetovalki lahko zastavite kakršna koli vprašanja v zvezi z vegansko prehrano. Odgovori so bazirani na znanstvenih raziskavah. 

Imate tudi vi vprašanje za našo svetovalko? Pošljite nam ga na info@cajtng.net.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE