AktualnoKolumneRajko Orisha

Svet se ne deli več na ‘leve’ in ‘desne’, ampak na ‘globaliste’ in ‘suvereniste’. Kam spadaš?

Piše: Rajko Orisha

Te dni sem gledal (poslušal) en video, v katerem gost Milan Nikolić Izano omeni, da se svet ne deli več na ‘leve’ in ‘desne’, temveč le še na ‘globaliste’ in ‘suvereniste’ (alias ‘konservativce’). Ta razdelitev se mi zdi zanimiva oz bolj realna, ker opažam, da delitev na ‘leve’ in ‘desne’ ni pravična …, ker so tako eni kot drugi – isti. No, ne popolnoma, a v globalu so isti. Oboji delajo za iste šefe!

Za globaliste – pa čeprav verjetno večina sploh ne ve, kaj to pomeni. Kar je žalostno. Kot bi nekdo delal v pekarni, a ne bi znal speči kruha. Večina, ki dela oz sodeluje v politiki, namreč sploh ne ve, za koga delajo, niti kaj delajo. In še manj, da s svojim delom podpirajo zlo. Bistvo jim je, da imajo poln svoj žep in za to so pripravljeni narediti vse. Včasih smo metaforično rekli – tudi izvrtati luknjo v koleno ali prodati lastno mater, dandanes pa bi rekli, da bi dvignili listek tudi za lastno smrt, če bi jim to naročili in za to plačali nadrejeni (globalisti, ki trenutno še vodijo svet) …

Pa pustimo ‘njih’, škoda časa za ‘njih’, škoda energije za ‘njih’. Oni bodo že še prišli ‘na mino’ (in ta čas ni daleč), kajti svet se prebuja in nenazadnje tudi ‘nekdo zgoraj’ vse gleda in vse vidi. In tudi ni cilj tega članka kritiziranje ‘njih’ (zgolj opazka), primarni cilj je prepoznati novo delitev ljudi, ljudstva, da se slehernik lažje odloči, kam spada in v katero smer bo šel (npr. pred prihajajočimi evropskimi volitvami). Če bo koga zasrbel jezik, če je potrebna nova oz še ena delitev, recimo, da je. Ker nekateri pač nočejo živeti z drugimi in drugi ne s prvimi. Eni so, če posplošimo, za vojne in zlo (in satanizem), drugi so za ljubezen in mir (in božjo voljo). Gre to skupaj eno z drugim? No, …

Suverenisti so za tradicionalne vrednote, med katerimi je tudi družina. To je le ena izmed razlik v vrednotah suverenistov in globalistov.

Pri delitvi na ‘suvereniste’ in ‘globaliste’ gre torej za delitev na dobre in slabe. Ker pa se imajo vsi za dobre (in nihče za slabega, le od kod potemtakem toliko zla na svetu??), poglejmo vrednote, po katerem se ali jih bomo ločili. Suverenisti se zavzemajo za tradicionalne vrednote – za lastno državo, za svoj narod, za svojo vero in za družinske vrednote. Globalisti vsemu temu nasprotujejo. Oni bi bili – liberalni, oni bi kakor dovolili vse, a pri tem – načrtno – obrnili svet na glavo (‘svi goli, pa ko šta voli’). In ravno to delajo, natanko te čase živimo!!

Namesto družine, ki jo sestavljata oče in mama, bi oni (globalisti) imeli ‘družino’, kjer sta starša dva človeka istega spola (‘starš 1’ in ‘starš 2’) ter istospolništvo ter transgenderstvo (menjavanje spola ali preoblačenje v drug spol). Namesto da ima vsak narod svojo državo in svojo vero pa stremijo k temu, da bi bil ves svet – eno in ves svet – enak! Ali drugače, vsi pod globalistično diktaturo. Koga?? Američanov, koga pak?? Tistih, ki že skoraj 250 let diktirajo vsem ljudem na svetu, kakšne so lahko njihove pravice in kako morajo živeti. In če ne?

Če se kdo s tem ne strinja, denimo kakšen predsednik, se kmalu v njihovi državi zgodi ‘teroristični napad’ ali pa kar – vojna. Kot se je v Siriji, Libiji, Iranu, Iraku, Srbiji – povsod pač … Če se (nekdo) še vedno ne strinja z ameriško diktaturo (njihovo politiko, njihovimi vrednotami), ga še medijsko diskreditirajo … In če preživi tudi medijski linč, ga ubijejo. Hladnokrvno, kot to znajo le oni. Zadnji taki primeri so bili poskus umora slovaškega predsednika vlade Fica in umor iranskega predsednika Raisija. Torej, dva atentata (umor in poskus umora) v le enem mesecu! Si res (še) želite tega – ameriškega globalizma oz. ‘demokracije’ (po ameriško)? Pardon, diktature???

Morda bo kdo rekel, da je vse skupaj napihnjeno, ker sicer v Sloveniji ne bi živeli ‘tako lepo’ (pa res živimo lepo? Ste prepričani, da se ne bi dalo lepše?), brez vojn, brez nasilja, brez umorov … A zakaj je temu tako?? Zato, ker so vsi slovenski politiki zlezli Američanom v riti. Vsa slovenska politika dela popolnoma vse natanko tako, kot to zahtevajo oni (šefi, Američani). Kdor se upa črhniti karkoli drugače, je diskreditiran, na koncu pa tudi ubit. Se spomnite koga, ki je bil ubit, ker se ni dal diskreditirati? Recimo Ivan Kramberger je bil eden takih (čeprav nekateri trdijo, da je bil tudi Ivek del globalistov) … Pa še kdo, ki je kakor ‘naredil samomor’, a večina je, kot vidimo, tiho in se ne upa niti pomoliti glave iz amerikanskih riti ….

Globalisti podpirajo istospolno partnerstvo, tj partnerstvo dveh moških ali dveh žensk oz LGBT vrednote. To je le ena od njihovih ‘vrednot’, za katere se zavzemajo.

Torej, zdaj, ko vemo, za kaj se zavzemajo eni (globalisti) in za kaj drugi (suverenisti), je odločitev lažja?? Saj ne, da vas prepričujem za ene ali druge, a, kot pravi Miha Zimšek (avtor zbirke knjižic Globoka država v Sloveniji), kdor pozna resnico, ta se lažje odloči, ta lažje poišče in najde pravico. Pred nami so evropske volitve in nekateri napovedujejo, da se bodo že tu začela prvič lomiti kopja – da bo že v tem sestavu veliko več suverenistov, kot jih je bilo doslej. Zakaj? Ker se svet prebuja, ker ljudje prepoznavajo, da globalisti želijo ustvariti svet po nacistični metodi – takega, kakršnega je želel Adolf Hitler leta 1938, ko je dejal: “Ein Volk, ein Reich, ein Führer” (en narod, ena država ali imperij, en vodja). Gre za vnovični poskus nacistov, ki želijo pod pretvezo (globalne) demokracije, podjarmiti ves svet? Pred 80 leti ( v 2. svetovni vojni) jim ni uspelo, jim bo uspelo tokrat ali se bomo pravočasno zbudili?

Si res želite tega?? Bi oz boste kar tako ‘prodali’ oz pozabili tradicionalne slovenske vrednote? Vam je bližje, da vam pravice in naloge določa, dodeljuje en Schwab (WEF) ali Tedros (WHO), ki bodo pisane na roko njim in ne vam?? Si res želite, da je vaš sosed nekdo iz Afrike, Kitajske ali Filipinov, kot pa nekdo iz sosednje vasi, mesta ali regije? Preden me kdo obtoži rasizma (ker ljudi delim izključno na dobre in slabe, ne po barvi kože ali narodnosti), ali menite, da so njihove kulture vsaj približno podobne našim in da bi se njihova kultura bolj ujela z vašo kot vaša z nekom iste rase (recimo Srba)? Kako vam bo všeč vera ‘krislam’, ki naj bi postala edina svetovna religija (mešanica krščanstva in islama)?

Prihaja do zadnje delitve, po tej delitvi bo nekdo ‘padel’. Za vedno ali pa vsaj zelo globoko. Ste na pravi strani, ste na strani ljubezni ali zla? Na strani ‘suverenistov’ (‘konservativcev’) ali ‘globalistov’?


VIDEO: Milan Nikolič Izano v Profa podcastu

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE