GlobalnoNoviceZanimivosti

Šest veličastnih iluzij, ki nas držijo v suženjstvu z Matrixom (matrico)

Če vas želi čarovnik ali “čarovnik” prevarati, potem najprej ustvarite iluzijo, da odvrnete vašo pozornost od resničnosti. Medtem ko občinstvo navdušeno sledi nesmiselnim trikom, čarovnik dobi priložnost, da jo obnori. Včasih je norcu tako težko prepoznati prevaro, da lahko še leta verjame, da ta ne obstaja.

Živimo v svetu iluzij. Številne težave, ki zasedajo naše možgane in čas, obstajajo samo zato, ker vam jih je nekdo vsilil. Hudič sam ve, ali se je to zgodilo po naključju ali ne, a vsi (ali skoraj vsi) smo postali žrtev avtoritarno-korporativne potrošniške kulture, ki danes prevladuje.

Psihopati so nas prikrajšali za občutek resničnosti. Družbena omrežja so jim omogočila, da svoje ideje širijo v množice, neposredno prek medijev. Glavna škoda je v tem, da so zadali strahovit udarec naši varnosti v nas samih in jutri.

Oglas je le vrh ledene gore. Če pogledate globlje, boste videli, da je celotna organizacija našega življenja zgrajena na iskanju iluzij in idej za množično poslušnost ljudem, idejam in institucijam. Smo v suženjstvu, v pravem pomenu besede. Smo pod zatiranjem potrošnikov in popolnim nadzorom. Od vsega začetka napadajo naš um in ga programirajo za poslušnost.

Tukaj je šest največjih iluzij, ki se jih morate znebiti, če želite postati svobodni, ne samo navzven, ampak tudi znotraj.

1. Iluzija zakona, reda in oblasti

Za mnoge od nas je spoštovanje črke zakona moralna obveznost. Toda korupcija in politični škandali dokazujejo, da je zakon precej prilagodljiva stvar. Še posebej za tiste, ki imajo mišice, da ga upognejo.

Brutalnost policije in zločini, ki jih zagrešijo, so realnost ne le v Ukrajini in Rusiji, ampak tudi v ZDA in številnih evropskih državah. Sodišča so bila vedno na strani bogatih. In zdaj se ne moremo niti zaščititi pred vdorom državnega očesa v naše osebno življenje.

In vsa ta nemoralnost, vlada različnih držav na tak ali drugačen način vodi v umor in uničenje celotnih ljudstev in kultur. Družbeni red je iluzija. Obstaja samo zato, ker ste državljani, ki spoštujejo zakone, poslušni in se z vsem strinjate.

Kaj je država? Gre za skupino ljudi, ki sili druge, da se jim podredijo pod grožnjo sile. Država je tolpa, ki je pridobila monopol nad nasiljem. Zgodovina nas vedno znova uči: državne institucije so potrebne le za zatiranje, nadzor in ropanje drugih ljudi. Vsaka tako imenovana vlada se nujno izkaže za lažnivko, hinavsko in nepravično.

Ni pravice, reda in pravice. Vse to so le številni atributi moči, ki so nujni za skrivanje resnice. Res je, da svetovni red temelji na nadzoru ljudi in boju proti disidentom.

2. Iluzija dobrega počutja in sreče

Vsak od nas danes uporablja tako drag nakit in drobnarije, da bi mu zavidal vsak monarh iz 19. stoletja. Ohranjanje iluzije blaginje je ključnega pomena za stabilnost celotnega svetovnega finančnega sistema.

A ste pozabili, da so osnova potrošnje vedno goljufije, posojila in dolgovi. Bančni sistem je bil že od začetka zasnovan tako, da bogate postane bogatejši na račun revnih, ki so prepričani, da je v njem nekaj vrednosti.

Samo narava, zdravje, ljubezen in odnosi z najbližjimi vam lahko prinesejo pravo blaginjo in srečo. Ne identificirajte se z materialnimi stvarmi, ki jih imate. Točno tako se boste od sreče oddaljili, ne pa da se ji boste približali!

3. Iluzija svobode izbire

Zdi se nam, da imamo izbiro, kako živeti. In dejansko nam je na voljo le omejeno število možnosti in vsaka od njih je slaba. Ne glede na odločitev, ki jo boste sprejeli o svojem življenju, boste vedno v suženjstvu s pravnim in davčnim sistemom svoje države. In ohranitev teh sistemov se bo razširila s pomočjo monopolne pravice nad nasiljem.

Poglejte lažne institucije sodobne demokracije. In spoznali boste, da so volilni rezultati odvisni le od tega, katera politična sila vam je uspešneje zameglila možgane. Iluzija svobode izbire je močan tiran, saj so bedaki sužnji, ki mislijo, da so svobodni. Ne hranite se z iluzijami, še vedno ste na povodcu.

4. Iluzija pravičnosti

Pravica je v naši kulturi občutljiva tema. Zdi se, da smo programirani tako, da nenehno iščemo pravico. En del družbe v vsaki državi noro verjame v vse, kar ji povedo po televiziji, drugi ne verjame v nič, kar govorijo novinarji. Obe skrajnosti sta nesmiselni.

Če želite v svoji duši ohraniti mir in svobodo, se naučite samostojno razmišljati. In ne pozabite, da ima vsaka “resnica” vedno dve plati. Tudi če jih nekdo skriva.

5. Iluzija časa

Pravijo, da je čas denar – vendar je laž. Čas je tvoje življenje. Nehajte razmišljati izključno v kategorijah petih čutov ter v skladu z načrtom in koledarjem.

Izhajamo iz dejstva, da je duh večen in vsaka človeška duša je del te večnosti. In glavna prevara je: prepričujejo nas, da sedanji trenutek ni pomemben. Kot da bi morali vedno analizirati svojo preteklost in pričakovati boljšo prihodnost. Namesto tega smo svobodni ljudje, poskušajte se osredotočiti na to, kar se dogaja tukaj in zdaj.

Če niste osredotočeni na to, kar se dogaja zdaj, ampak na to, kar se lahko zgodi (ali se ne zgodi) v prihodnosti, potem ste lahek plen za oglaševalce, avtoritete in druge zvodnike, ki vam zamenjujejo zavest z vsemi možnimi strahovi.

Veseli smo, ko se nam življenje ne obrne na glavo, ko so nam spontanosti in naključja bolj zanimivi kot veličastni načrti in ko je naše danes pomembnejše od našega jutri.

Če je čas denar, bi lahko življenje izmerili v dolarjih. Če so za vas dolarji vredni manj kot življenje, to pomeni, da bi morali biti vredni za vas kot čas, iz katerega je sestavljeno življenje.

6. Iluzija ločitve

Na področju strategije upravljanja z množico ni učinkovitejše taktike kot “deli pa vladaj”. To načelo se vedno uporablja za vzpostavitev avtoritarne vladavine ali za opravičevanje vojaške invazije na drugo državo. In ta iluzija ločitve res deluje.

Programirani smo, da verjamemo, da smo ločene osebnosti, vedno smo v konkurenci s tistimi, ki so proti nam. Ne zaupamo niti sosedom ali sorodnikom! Toda ljudje na zemlji – niso tekmeci drug drugemu, ampak partnerji. In kako učinkovito bo to partnerstvo, bo odvisno od tega, v kakšnem svetu živimo, kakšen zrak dihamo in ali želimo piti čistejšo vodo.

Nekateri verjamejo, da iluzija ločenosti (na primer ideja o narodnosti) pomirja naš ego in nam daje možnost samoidentifikacije. Ampak ona naredi vse, da nas zasužnji in izolira.

Želimo, da nehate slepo verjeti v mahinacije matrice. Nenehno se boriti za širitev svojih pravic in priložnosti. Če od vas zahtevajo poslušnost in poslušnost, se spomnite: že so vam »prodali« koristno idejo o pravni državi in ​​»razumnosti«. Ne morejo nam prodati tistega, česar ne potrebujemo.

Beba Muratović (prevod: GT)

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE