Aktualno

JURE JERAJ: Zdravljenje s Pranic Healing®, zdravljenje s čisto življenjsko energijo

Pranic Healing® je enostavna in zelo učinkovita metoda zdravljenja z energijo brez dotika. Filipinski mojster Choa Kok Sui, ustanovitelj Pranic Healing®, je skupaj z jasnovidci in zdravniki uradne medicine, več let raziskoval stare zdravilne vede. Analiziral in združil jih je v celostno, varno in razumljivo energijsko zdravilno metodo, katere se z lahkoto nauči vsak. Pranic Healing® je nežna, enostavna in zelo učinkovita metoda energijskega zdravljenja brez dotika. Pranic Healing® se uči in izvaja po svetu že v več kot 70 državah. Ambasador Pranic Healing® za Slovenijo in tudi terapevt je Jure Jeraj, nekdanji profesionalni športnik.

  • Če ‘Healing’ pomeni zdravljenje, kaj pomeni ‘Pranic’, kaj je ‘prana’?

Prana je življenjska energija. Pranic Healing® je starodavna znanost in umetnost zdravljenja, kjer se uporablja Prana (ali Chi) ali ‘življenjska energija’ za zdravljenje fizičnega telesa. Drugače povedano, z upravljanjem te življenjske energije osebe, se v telesu vzpostavi in pospeši proces zdravljenja. Prana je življenjska energija, ki skrbi za nemoten pretok energije v telesu ter ohranja telo živo in zdravo. Pri Pranic Healing® se zdravilec ukvarja ter upravlja z nevidnim energijskim telesom, tj. avro in energijskimi centri, tj. čakrami. Avra prežema, obdaja in hrani fizično telo, čakre pa črpajo ter usmerjajo to življenjsko energijo v celotno fizično telo (vitalne organe, mišice, kosti, sklepe, itd…).

“Do motenega energijskega pretoka vodijo stres, nezdrava in nepravilna prehrana, poškodbe, negativne izkušnje, ponavljajoče negativne misli, čustvene blokade in še tudi drugi vplivi. To sprva povzroči energijske motnje v avri in čakrah, nato pa se bolezen razvije na fizičnem telesu. Zaradi blokiranega energijskega pretoka se pojavijo bolezni, ne le v fizičnem telesu, ampak lahko blokirane energije povzročijo tudi psihične bolezni.”
  • Kaj človek pridobi s Pranic Healing®, kaj le-ta izboljšuje, čemu služi?

Učenje Pranic Healing® metode izboljšuje psihofizično zdravje in razvija energijsko pretočnost telesa. Vsak od nas ima sposobnost zdravljenja z lastnimi rokami. Pranic Healing® tehnike vam te sposobnosti na enostaven način pomagajo prebuditi in razvijati. S Pranic Healing® lahko v zelo kratkem času sebi in drugim olajšate fizične in psihične težave ter pospešite in izboljšate procese zdravljenja. Določene Pranic Healing® tehnike pa se lahko uporabljajo tudi za harmonizacijo prostorov, izboljšanje medsebojnih odnosov, poslovnih in privatnih projektov in podobno.

  • Pranic Healing® je razdeljen na dva dela …

Tako je, na dva dela, ki se med seboj dopolnjujeta. Na ‘zdravilne tehnike’ in ‘aktivno meditacijo’. Ob izvajanju Pranic Healing® terapije se lahko kot dodatek uporablja aktivna meditacija. Naše samozdravilne poti postanejo močnejše, kadar redno meditiramo in se ob tem duhovno razvijamo. Če se med meditacijo pojavijo stara negativna čustva, imamo na razpolago zdravilne tehnike, da se le-te spremenijo v pozitivne. Pranic Healing® je bil razcepljen in znan tudi kot Qigong (Chi Kung or Chi zdravljenje), psihično zdravljenje, vitalno zdravljenje, terapevtski dotik, polaganje rok, magnetno zdravljenje, zdravljenje na podlagi vere in karizmatično zdravljenje.

  • Je Pranic Healing® namenjen le določenim delom telesa, recimo glavi, hrbtenici?

Pranic Healing® je v bistvu zasnovan na zdravljenju celostne strukture človeškega telesa. Celostno fizično telo je pravzaprav sestavljeno iz dveh delov: vidno fizično telo ter nevidno energijsko oz. eterično telo. Vidno fizično telo je del človeškega telesa, ki ga vidimo, se ga lahko dotaknemo in ga prepoznamo. Eterično telo je nevidna svetlobna energija telesa, ki prežema fizično telo ter ga oskrbuje z življenjsko energijo. Jasnovidci to telo imenujejo eterično telo ali eterični dvojnik.

“Pri Pranic Healing® se zdravilec ukvarja ter upravlja z nevidnim energijskim telesom, tj. avro in energijskimi centri, tj. čakrami. Avra prežema, obdaja in hrani fizično telo, čakre pa črpajo ter usmerjajo to življenjsko energijo v celotno fizično telo (vitalne organe, mišice, kosti, sklepe, itd…).”
  • Zakaj sploh pride do motenega energijskega pretoka?

Do motenega energijskega pretoka vodijo stres, nezdrava in nepravilna prehrana, poškodbe, negativne izkušnje, ponavljajoče negativne misli, čustvene blokade in še tudi drugi vplivi. To sprva povzroči energijske motnje v avri in čakrah, nato pa se bolezen razvije na fizičnem telesu. Zaradi blokiranega energijskega pretoka se pojavijo bolezni, ne le v fizičnem telesu, ampak lahko blokirane energije povzročijo tudi psihične bolezni.

  • Pranic Healing je verjetno alternativna metoda zdravljenja? Kako deluje?

Tako je, Pranic Healing® ni nadomestilo tradicionalne zahodne medicine, temveč deluje kot njeno dopolnilo. Pranic Healing® je zasnovan po principu, da ima vsako živo bitje sposobnost samoozdravitve. S pomočjo Pranic Healing® tehnik se ta proces spodbudi in pospeši zdravljenje bolezni …

(več o Pranic Healing®, predvsem pa zdravljenju s Pranic Healing®, se lahko naučite na tečaju, ki bo potekal 9. in 10. junija 2018)

 

 

Kdo je Jure Jeraj?

Jure Jeraj je svojo rokometno kariero začel v Trebnjem, od koder tudi prihaja, kmalu pa jo nadaljeval v Španiji (Pontevedra, Palma del Rio). Od tod se je vrnil v Slovenijo, kjer je branil barve koprskega Cimosa, s katerim je osvojil tudi trojno krono, kar je Juretov največji uspeh, pa tudi največji uspeh Cimosa v vsej svoji zgodovini. Sledil je prestop v beograjsko Crveno zvezdo, nato pa še v Katar (Al Wakra). Ko je že izgledalo, da gre rokometna kariera proti koncu, je prišlo še vabilo iz Turčije … Po zaključku rokometne kariere se je povsem posvetil svoji ljubezni, saj je Jure že vsa leta raziskoval in prakticiral različne sisteme in metode za osebno rast in razvoj na področjih, kot so šport, zdrava prehrana, manualne tehnike, bioterapije, energijske medicine, duhovni razvoj in meditacije, ki jih je nabiral pri najboljših mojstrih iz Evrope, Amerike, Indije in Nepala. Pred leti je spoznal Kshitija Garga, ki ga je vpeljal v svet Pranic Healinga in Arhatic joge, katere tečaje je opravljal v Katarju, Indiji (Delhi, Mumbai, Bengalore, Mysore) in v Nepalu. Z željo po osebnem in duhovnem razvoju v tem delu Evrope je program delavnic Inštituta za notranje študije (Institut For Inner Studies® INC.) pripeljal tudi v Slovenijo. Sedaj je energijski terapevt, ambasador in organizira tečaje Pranic Healing®. Vsi njegovi športni in zasebni prijatelji brez kančka slabe vesti radi poudarijo, da gre za Velikega človeka.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE