DružbeniIntervjuji

INTERVJU S SPS, III. DEL: Odgovor tov. Igorja Nemca na odgovor g. Draga Kosmača

Zgodba med SPS in g. Dragom Kosmačem se očitno nadaljuje, objavljamo odgovor (komentar zadeve) še tretjega vpletenega v intervjuju, tovariša Igorja Nemca, vključno s fotografskim dokazom, katerega so priložili. Odgovor objavljamo v celoti.

Glede na pisanje Draga Kosmača lahko povem le to, da je ta njegova zgodba, kako naj bi res bilo povedana v kontekstu, kot so zadevo pripravljali, česar niti nismo skrivali. Tako je na dan prišlo to njegovo pisanje, ki so ga hoteli, kot smo povedali za intervju, plasirati že takrat a smo jim pokvarili načrte, saj smo piknik kmalu tudi zapustili.

Iz takšnega pisanja nepristranski bralec lahko sam vidi, da se je gospod Kosmač po svojih najboljših močeh potrudil, da bi nas diskreditiral. Kar se pomirjeval tiče, sem jih res jemal, vendar deset let pred tem piknikom in na recept zaradi smrti v družini, ko mi je za rakom umrla mama. O trditvah, kako naj bi me gospod Kosmač objemal potem, ko mi je grozil, da me bo porinil po stopnicah pa ne bom izgubljal besed, saj je vse skupaj ena velika popolnoma nelogična laž. Ste kdaj videli da bi nekdo potem ko je človeku grozil, da bo iz njega naredil invalida ali ga celo ubil, če ga porine po stopnicah, tega človeka potem objemal in tolažil, kot trdi gospod Kosmač? S tem pisanjem pa menim, da nam gospod Kosmač ni naredil škode, kot bi on želel, temveč zgolj potrdil, kar je za intervju že povedal tovariš Tadej Trček. Zahtevam pa tudi, da se ob mojem odgovoru objavi pisanje oziroma objava Šurca, ki jo je delil 27.5 po pikniku na svoji fb strani in piše sledeče: To ti je bil žur: Primorsko – gorenjska naveza. Ni res da se Primorci in Bohinjci videti ne moremo, ker so kao hribi vmes.

Drago je prišel čez, Tita pa v bistvu ne maram. 1980 sem na jeseniški gimnaziji glasno razmišljal, da bo umrl, pa mi je podravnatelj pral možgane, češ da na to niti pomisliti ne smem. Ker kao širim malodušje. Stari je potem škripnil. Jebiga sad. Živela naveza M-D-M (to pomeni Matej Šurc, Drago Kosmač in Milan Arh). Da smo pa mimogrede zjebali še eno stranko s častitljivo, nekaj urno tradicijo, pa ni niti omembe vredno. Naredili smo tudi »printscreen« te izjave Šurca, tako da za bralce ne bi smelo biti popolnoma nobenega dvoma več o tem, kdo tukaj govori resnico in kdo laže.

Gen. Podsekretar SPS, tov. Igor Nemec

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE