Aktualno

S slano nogavico nad bolečino v ušesu in zobobolu

Bolečine v ušesih spadajo med najhujše bolečine, zato zagotovo ne bo škodilo, če vam postrežemo s še enim nasvetom, ki bi naj bolečino v celoti pozdravil ali pa vsaj omilil. Ob zdravljenju z nestreskom, iz katerega izcedimo sok, par kapljic le-tega rahlo pogrejemo nad ognjem in zlijemo v uho, lahko bolečino v ušesu pozdravimo tudi s preprostim trikom z nogavico.

Vse bolečine v glavi so izredno močne, mednje pa spadajo tudi vnetja ušes. Hladno vreme, veter, prepih, še posebej pri otrocih, povzročajo zelo neprijetna vnetja. Seveda obstajajo zdravila za lajšanje bolečine, a k sreči obstaja tudi preprost in učinkovit trik. Zanj potrebujete le bombažno nogavico in približno pol kilograma soli.

Nogavica mora biti obvezno bombažna. Napolnite jo s soljo in na vrhu naredite vozel. Nato nogavico dajte v ponev in jo približno 3 minute segrevajte na vsaki strani (zato je pomembno, da je nogavica res iz naravnih materialov). Optimalna temperatura je okrog 60 stopinj Celzija.

Ko tako segreto nogavico pritisnete na vneto uho, bo bolečina skoraj v trenutku izginila, poleg tega pa bo ostala topla skoraj celo uro. In kar je pri vsem še toliko bolje – isti trik lahko uporabite tudi pri zobobolih.

Seveda nikomur ne želimo teh bolečin, če pa že pridejo, pa jih poskusite pregnati tudi s tem …

 

VIDEO:

Najprej stresemo sol v nogavico in nato vse skupaj pogrejemo …

… lahko pa se najprej pogreje sol in nato pretrese v nogavico …

CLOSE
CLOSE