Beseda uredniceRevija 5D

Beseda urednice #005: Nikoli ne pozabite, kdo ste – v resnici …

Piše: Sara Zupan, urednica 5D

… tu ste, da oznanjate Novo Zemljo. Svet, v katerem smo živeli doslej, ni bil nekaj, kar bi nas razveseljevalo in izpolnjevalo. Mi se v njem nismo počutili doma. Čutili smo se iztrgane iz svoje biti, iz tistega, za kar smo vedeli, da je dobro, sveto in resnično. V svetu, v katerem smo bili prisiljeni živeti, smo trpeli. Vsak dan znova smo se morali boriti, marsikdaj z mlini na veter, se naprezati, plavati proti toku ali pa zatajiti sebe in se mu podrediti. Nismo zmogli gledati trpljenja, v nebo vpijočih krivic, laži in manipulacij vse okrog sebe, in v joku smo se spraševali, ZAKAJ? Zakaj mora biti tako in KDAJ bo vsega tega konec? Bo sploh kdaj? Bomo to doživeli? Bo kdaj drugače, bo svet kdaj takšen, kot naj bi bil in kot globoko, globoko v sebi čutimo, da bi moral biti?

Zdaj smo na pragu tega novega sveta. Čutimo lahko njegovo rojevanje. Bolečine ob tem so mogočne. Nihče jih ne more spregledati. Porodne muke so dolge, glasne in se še stopnjujejo. Vendar se splača potrpeti, ker bo na koncu rojeno tisto, na kar vsi čakamo že vse življenje, morda že veliko življenj. Bodimo potrpežljivi, strpni. Ohranimo v sebi mir in zaupanje, da je vse tako, kot mora biti, da se vse odvija v najvišje Dobro in da je za nas poskrbljeno. Vedno je poskrbljeno za nas. Kajti mi smo Božje Iskre, in dokler se tega zavedamo, se nam ne more zgoditi nič slabega.

Srčno upamo, da vam je revija 5D v pomoč pri širjenju svetlobe, resnice in pozitive. Revija je nastala (tudi) z namenom širjenja resnice – v časih, ko je ta povsod cenzurirana -, nikakor pa ne z namenom strašenja ali razsipanja negativnih informacij. Skušamo ozaveščati, biti realistični, kolikor se da, vendar se obenem osredotočati na pozitivno. Ker dobro vemo, da gre naša energija tja, kamor gre naša pozornost. In kjer je energija, tam je materializacija. Ljudje se tega vse premalo zavedamo.

Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Peta številka, ki je pred vami, skriva za vas poletni bonus – štiri dodatne strani. Gradiva za branje in ozaveščanje je veliko, čedalje več, zato smo se odločili, da se avgustovska številka rahlo “poredi”. Ta mesec smo precejšen poudarek namenili temi cepljenja, ker je to ta trenutek ena najbolj perečih tem, sploh zato, ker so na udaru naši otroci, ki se z naslednjim mesecem vračajo v šole. Na straneh 10 in 28 boste lahko brali o tem, ali jih je sploh modro v tej situaciji pustiti v “hrame znanja” (ki to pravzaprav niso in tudi nikoli niso bili), in kako bodo ravnali pogumni starši, ki smo jih intervjuvali in se za to niso odločili. S tem je povezana tudi naša nova rubrika Pravni kotiček, kjer boste lahko dobili različne pravne nasvete s strani Tjaše Vuzem iz Civilne iniciative slovenskih pravnikov.

Poleg stalnih rubrik, ki jih poznate že vse od prve številke, je tu še ena nova rubrika: Pričevanja veganov. V njej boste lahko prebirali osebne zgodbe ljudi, ki so se odločili za veganski način življenja. Pričevanja so vzeta iz knjige Odločitev za ljubezen – 100 pričevanj slovenskih vegank in veganov.

Naslovnica je tudi tokrat delo umetnice Petre Komel. Pater Karel Gržan je prispeval odlomek iz nove knjige, ki jo je napisal skupaj z Antonom Komatom, in v katerem obravnava sedanjo pogubno situacijo ostarelih in stanovalcev domov za upokojence. Prebrali boste lahko intervjuje in zapise ljudi, katerih modre besede in spoznanja so reviji v ponos: Sabina Škoda, Ema P Cocej, Ardit Ahmeti, Aljaž Šukljan, Valbona Bislimaj, Petra Gabrovec, Nataša Germ, Borut Loboda. Kot vedno se iz srca zahvaljujemo tudi vsem, ki jih imamo že za svoje stalne sodelavce – to so Polona Ajdič, Zdenka Čemažar, Ivan Soče, Damjana Bakarič, Gregor Knafelc, Matej Rotovnik, Jelena Dimitrijević, Branka Bilbija, Valentin Rozman, Aleksander Jakopič in Claudia Andromedas.

V avgustu nadaljujemo tudi s poletno akcijo “Iščemo namestitve, kjer smo necepljeni dobrodošli”. Želeli bi si, da bi se opogumilo in se nam javilo več turističnih ponudnikov, saj so mnogi ljudje željni dopusta v normalnih pogojih.

Dragi bralci in bralke, lahko vam zaželimo le še prijetno in navdihujoče branje. Nikoli ne pozabite, kdo ste … kdo ste v RESNICI, kaj vam pripada in kakšne so vaše pravice. Naj vam bo revija 5D pri tem v pomoč. In pomagajte ji, da bo lahko v pomoč tudi drugim.


Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE