Aktualno

Ne dvigujte denarja na bankomatih v tujini!

Že od nekdaj je veljalo za najbolj zanesljivo plačilno sredstvo – gotovina. Tudi v našem primeru bi gotovina prišla zelo prav. Ne opecite se tako, kot se je naš bralec …

Ker je imel namen obiskati tri države bivše Jugoslavije, v vsaki pa velja drugačna valuta oz plačilno sredstvo, se je odločil, da bo vzel s seboj nekaj evrov gotovine, če bo potreba, pa bo razliko dvigoval na bankomatih. Tako je na Hrvaškem dvignil 500 hrvaških kun, v Bosni in Hercegovini še 100 bosanskih mark, nato pa še v Srbiji 2.000,00 srbskih dinarjev.

Presenečen pa je bil, ko je dobil izpisek NLB banke z razčlenitvijo posameznih postavk. Vsi obračunani dvigi so bili za nekaj centov višji, kot je dobil dejansko izplačanega denarja, a to ga ni ‘bolelo’, saj, kot pravi, tudi storitev nekaj stane. Bolj hudo pa je bilo, ko je opazil, da ga je vsak dvig na bankomatu stal kar 13,10€, kar pomeni, da je – ne vedoč za to – ob vsakem dvigu zapravil tudi denarja za dve pizzi. Ker je denar dvignil trikrat, ga je vse skupaj stalo skoraj 40€.

“Ni veliko, je pa neumno denar zapraviti na tak način”, je za naš portal povedal bralec, ki bo naslednjič zagotovo bolj pozoren na dvige v tujini, predvidevamo pa, da bo imel raje s seboj dovolj gotovine, ne glede na valuto.

Toda, je res varno nositi gotovino s seboj? Za varen dopust potrebujete vsaj 500 evrov. Marsikdo bo vzel in nosil s seboj zadnji denar, morda je zanj delal oz. varčeval celo leto … Mu naj še to ukradejo?? Lopovi so na preži ves čas. Bolje izgubiti 40€ ali 500€? Hm, za resen premislek!

(Foto: vir)

CLOSE
CLOSE