LokalnoTrebnje

V Trebnjem dve novi prostostoječi polnilni postaji za električna vozila

Občina Trebnje je v sodelovanju z Elektro Ljubljana d.o.o. v krožnem križišču pri KZ Trebnje postavila dve novi prostostoječi polnilni postaji za električna vozila, kjer so za polnjenje namenjena štiri parkirna mesta. Izbrani polnilnici tipa AC in DC sta kvalitetni ter omogočata polnjenje dveh vozil hkrati.

V polnilnici je vgrajena elektronika, ki polno podpira mednarodni standard polnjenja in način izmenjave podatkov med vozilom in postajo. Na visokem ličnem ohišju je tudi velik zaslon z namenom napotitve uporabnika polnilnice na ogled lokalne turistične ponudbe ali podobnih vsebin. Poleg širjenja mreže polnilnic za električna vozila je cilj tako imenovanega pilotnega projekta, h kateremu sta pristopili Občina Trebnje in Elektro Ljubljana d.o.o., tudi v beleženju in analiziranju podatkov, in sicer, koliko električne energije lahko pridobimo iz solarnih panelov in koliko električne energije za polnjenje električnih postaj je še potrebno dodajati iz omrežja.

VIDEO: Kako je potekala gradnja nekaj tednov pred koncem?

 

V ta namen je na delu tlakovanega parka ob predmetnem krožišču nameščen stolp s paneli, ki bodo služili kot kolektorji za pridobivanje električne energije za polnilne postaje. Polnjenje je za vse uporabnike brezplačno.

Občinska uprava Občine Trebnje, Oddelek za okolje, prostor in infrastrukturo

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE