Andrej BrečkoKolumne

Strah pred pomanjkanjem, sebičnost, pohlep …

Piše: Andrej Brečko

Strah pred pomanjkanjem, sebičnost, pohlep … Obdarovanje, imam dovolj – to je raj in obilje!

Skozi stoletja, če ne tisočletja, so nas oblastniki s svojimi pomagači spretno programirali in ustvarjali razne dogodke, ki so v ljudeh vstavili strah pred pomanjkanjem in ničvrednostjo. Ker je bil strah pred pomanjkanjem povezan s preživetvenim nagonom, se je človek bal za preživetje. Hotel je postati pomemben in tako je postal sebičen in pohlepen.

Verjamem, da je nekdaj bilo drugače, da so živele civilizacije ljudi v obilju in ravnovesju. Tudi bile so skupnosti in še sedaj so … Lep primerek so Amiši, ki živijo lepo umirjeno življenje, so samooskrbni in imajo vsega dovolj za normalno življenje.

Planet Zemlja ima dovolj vsega za vsakogar od nas, ampak brez nič ni nič

Prvo kar je, moramo izstopiti iz programa sebičnosti in pohlepa. Vsak mora na sebi narediti duhovno delo, duhovni preboj, verjeti in zaupati vase, v Naravo in da je za vse dovolj, če vzamemo le, kolikor res potrebujemo. Zemlja, ravnovesje in obilje, ki ga vsak ustvari pri sebi in si s tem tudi vrača prvotno kreatorsko moč, moč ustvarjalca in neodvisnosti od kolesja sistema.

Z izmenjavo vsega, kar lahko in obdarovanjem drug drugega, se gradi obilje v lokalni skupnosti in se širi naprej. Ljudje smo sposobni transformirati sebičnost in pohlep ter prepoznati, kako čudovito je živeti v obdarovanju in da je za vse dovolj. Prava sreča je, ko je človek v ravnovesju z Naravo in sam s sabo. Nobena materialna stvar nam ne more dati zadovoljstva, nas osrečiti in nam nikoli ne bo, iskanje sreče v materialu je kot hrček, ki poganja kolo. Ta hrček pa je vsak človek, ki dela v tako imenovani družbi ali sistemu in tako vsi še vedno poganjamo kolesje pohlepa in sebičnosti.

S tem pa poganjamo tudi vojne, izkoriščanje, korupcijo in vse laži, ki spadajo zraven. Vse to nas drži stran od pravega obilja, od rajskega življenja in neizmerne sreče, ljubezni.

Dokler nismo sposobni tega, se bomo še naprej vrteli v kolesju pohlepa, sebičnosti in manipulacij neuravnovešenega koruptivnega sistema, ki rabi našo energijo in pozornost za njegov obstoj. Prav zato se nenehno ustvarjajo nove vojne, novi konflikti, ustrahovanja pred x boleznimi, pomanjkanje tega in onega, segrevanje Zemlje, ekološka kriza in lahko gremo v nedogled, dokler ne rečemo STOP in izstopimo ven v svojo pravo naravo, v neodvisnega človeka, ki prevzema vso odgovornost nase, v svoji kreatorski podobi.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE