Beseda uredniceRevija 5D

Beseda urednice #009: Otroci so naše največje bogastvo, kajne, starši?

Piše: Sara Zupan, urednica 5D

Veste, kaj je resnično zanimivo in tudi zaskrbljujoče? To, da za “imeti otroka” človek ne potrebuje nikakršnega izpita, dovoljenja, psihološkega testa ali sploh česarkoli. Nekaj tako pomembnega, tako odgovornega – pa se v to lahko spusti dobesedno vsak, ki ima dve minuti časa.

V tem neverjetnem obdobju razkritij, ko je vsakdo pokazal, kam spada in kaj ima (ali česa nima) v glavi in v prsih, se je med drugim boleče jasno pokazalo tudi to, da si nekateri ne zaslužijo otrok. Pokazalo se je, da imajo nekateri “starši” otroke samo zato, ker jih je pač treba imeti. Ker jih imajo tudi vsi drugi. In če jih nimaš, hja, kaj si bo kdo mislil?! Da jih ne moreš imeti! In kaj bo potem? Vsi te bodo spraševali: Zakaj pa ti nimaš otrok? Aja, ne moreš, kajne? Sočuten pogled, trepljaj po rami, dobronameren nasvet – morda greš lahko na zdravljenje ali umetno oploditev? Ker, saj veš, otroke je treba imeti. Vsi jih imamo. Toda, pazi – ne samo enega! Imeti moraš vsaj dva, saj veš, da ima drugi družbo. Še en trepljaj, pa čik v usta, preden ponosno pokaže na svoje tri otroke (zdaj je moderno imeti tri, veš!).

Zelo verjetno so se pravi motivi za “imeti otroke” pri večini pokazali šele zdaj. Od sredine novembra je v šolah obvezno testiranje in celo samotestiranje otrok. Resnično se sprašujem, kakšen psihični bolnik moraš biti, da dovoliš takšno nasilje, takšne zločine nad lastnim otrokom. Sprašujem se, kolikor ti je mar za lastnega otroka, če to dovoliš. Tega, kaj ti je pomembnejše – lasten otrok ali služba, delo, denar, konformistično podrejanje vsemu, kar iz sebe izbruha oblast, brez kančka samoizpraševanja – tega se ne sprašujem, ker je popolnoma jasno. Tako, kot je popolnoma jasno, da si ne zaslužiš otrok, če jih nisi sposoben zaščititi.

Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Kdo jih bo zaščitil, če ne njihovi starši?? Kdo jih bo imel rad, če ne njihovi starši?? In kako lahko kdorkoli trdi, da ima starš, ki dovoli, da njegovemu otroku večkrat na teden v lobanjo porivajo palčko, “obogateno” s strupom, pri čemer mu prav mogoče prebijejo možgansko pregrado, zaradi česar bo lahko imel posledice vse življenje – če bo sploh preživel – in vse to z bednim izgovorom na račun zdravja in družbene odgovornosti, “solidarnosti” – kako lahko kdorkoli trdi, da ima takšen starš svojega otroka RAD?? Kako lahko kdorkoli trdi, da ga ima rad tisti, ki dovoli, da mu v telo – njegovemu lastnemu otroku! – vbrizgajo nekaj, za kar sploh NE VE, kaj vsebuje??

Za kar so rekli, da je “poslovna skrivnost”?? In to ob dejstvu, da so na samem začetku te plandemije jasno povedali, da so otroci od vseh v najmanjši nevarnosti, ker naj bi najlažje, tako rekoč skoraj brez simptomov preboleli ta (neobstoječ) virus! Pustimo to, da virus ni bil nikoli dokazan, nikoli izoliran – celo tistim, ki verjamejo vanj, bi morali ob vseh nedoslednostih in nebulozah zvoniti vsi alarmi v glavi! Toda ne! V glavi ti lahko zvoni le, če imaš kaj v njej!

Kako globoka, kako brezdanja je lahko človekova zaslepljenost, programiranost, nezmožnost razmišljanja z lastno glavo?? V kakšne nepopisne globine enoumja in brezumja bomo še prisiljeni pogledati?? Kako daleč bo moralo vse to še iti, kako nizko se bomo morali še spustiti?? Bodo res morali začeti otroci umirati v naročjih svojih staršev, preden se bodo ti vendarle zbudili??

Edina tolažba, čeravno zelo slaba, je v tem, da gre morda za dušne dogovore. Da so se morda duše teh otrok že prej odločile, da bodo šle skozi vse to, mogoče “zgolj” zato, da svojih staršev naučijo določenih lekcij. Kdo bi vedel, kaj je resnica? V vsakem primeru so ti otroci heroji.

Smo tik pred vstopom v novo leto. Želim nam, da v letu 2022 končno odvržemo maske – take in drugačne. In želim nam, da vendarle spoznamo, kaj je v življenju resnično pomembno. In kdo. Imamo samo drug drugega. Ostalo ni bistveno. In na koncu ne bo pomembno, kaj vse smo imeli in kaj vse smo si nagrabili. Pomembno bo zgolj in samo to, koliko smo ljubili.

Zato se ljubite. Najprej sebe in svoje otroke. Če naredimo to vsi, bo svet ozdravljen.


Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE