ZanimivostiZdravje

ODVISNIKI OD KAVE: Začnete tudi vi dan s kavo? Že veste, kako zelo škodljiva je?

Največ možganskih ali srčnih kapi se zgodi v jutranjih urah … V jutranjih urah je kri namreč najbolj gosta, zato zjutraj mrzlično išče vodo, da bi se razredčila, mi pa ji namesto vode ponudimo kavo, ki je diuretik … Torej, namesto da bi telesu dodali vodo, mu vodo še dodatno odvzamemo. Možgani sprožijo alarm – začne se hitrejše bitje srca, poveča se nam krvni pritisk … Za zdravnike je to vse ok, celo svetujejo nam kavo za zvišanje pritiska, a to NI zdravo (za vaše telo in žile), niti tako ne gre v nedogled. Če ne prej, se to pokaže v starosti … Neko jutro postane usodno, kriv pa ni ‘nihče’, še najmanj pa – zdravniki … (ker oni ITAK niso nikoli za nič krivi)

NASVET: Zaključite s kavo, izboljšajte svoje zdravje. Kava ni tako nedolžna (kot lahko vidite iz več nepristranskih videov, je celo škodljiva!!), kot trdijo ‘globoki zdravniki’ in (pre)prodajalci kave, oboji seveda zaradi zaslužka … Eni jo želijo prodati, drugi živijo od vaših bolezni. Kava je zelo škodljiva. Ti isti ‘globoki zdravniki’ vam namreč svetujejo cepljenja, zakaj bi jim verjeli, da vam tu ne lažejo?

OSEBNA IZKUŠNJA: Jaz sem kavo nehal piti leta 2000, svoje čase pa sva jih z ženo spila tudi po 4-5 na dan … Iz rituala je kava prešla v navado, vsake proste ‘pol ure’ sva izkoristila za to razvado (in par cigaretov zraven). Ko mi je nekega dne začelo srce nabijati v iber, sem šele začel razmišljati – če je to normalno in če delam prav. A sem jo pil dalje, ker – kdo je pa pomislil, da lahko kava škodi, če pa jo pijejo vsi??? Potem se je nekega dne zgodilo, da sem ‘padel dol’. Tresel sem se kot šiba na vodi, mislil sem že, da umiram … Na mojo srečo ni bilo usodno, takrat oz po tem dogodku pa sem lahko za vedno prekinil s to navado oz drogiranjem … Zdaj zjutraj spijem zjutraj sveže iztisnjen sok 2-3 pomaranč ali pa jih raje kar pojem, da dlje traja luštno … Ali pa 3 dcl tople vode (če ni pomaranč, jabolk ali drugega sočnega sadja).

Več v videu Dr. Petra Borovića. Videe s podobno vsebino in istim zdravnikom (torej obsežneje o škodljivosti kave) najdete na Yt …

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE