Intervjuji

Intervju sa ženom koja je izliječena od depresije

Pitanja postavio: Ivan Pernar

 

 

Možeš li se ukratko predstaviti?

Zovem se Marina Tešić (Telegram profil | FB profil), imam 37 godina, bavim se računalima i iz Trogira sam.

  • Zadnjih 10 godina si bila na antidepresivima, možeš li ispričat kako si krenula s njima, koliko su oni bili u stanju pomoći ti i kako si prestala s njima?

Da, bila sam 10 godina na antidepresivima. Krenulo je tako da sam imala izrazito stresnu situaciju u životu s kojom se nisam mogla nositi i koja me je da tako kažemo izbacila s kolosjeka. Započelo je s napadima panike i depresijom.

I naravno, mater se prepala da ću ostati bez posla (ne za moje zdravlje ??) pa me odvela kod psihijatra jer sam bila vidno loše. Antidepresivi su mi pomogli na početku međutim kako vrijeme ide gube svoj utjecaj tj. prisjećaš se nekih stvari iz prošlosti pa ti opet bude loše. Pa mjenjaj tablete ili povećaju dozu ili dodaju još tableta. Pa se opet sjetiš prošlosti pa opet povećaj dozu itd. Pa ti neko vrijeme bude dobro.. pa svašta.

Kad bih prije prestala uzimati tablete – eksperimentirala sam ili bih zaboravila naručiti na vrijeme pa bi npr. vikend provela bez tableta simptomi depresije bi se počeli javljati nakon pola dana polako, a već nakon jednog dana bih bila na rubu živaca. Jednostavno sam bila preeeživčana i agresivna bez tableta. Bila sam toliko živčana da sam mislila da ću iskočiti iz kože .. htjela bih se derati ili udarati u nešto da bih smirila živce… imam osjećaj da sam makla tablete, a da nisam uzela jod da bih ubila nekoga.. toliko sam bila loše psihički tj. toliki je bio manjak joda.

Uvjeravali su me da je uzrok moje depresije kriva kemija mozga i da to psihijatri sa svojim “lijekovima” popravljaju. I čak sam mislila da sam slaba ličnost jer su mi tako govorili: to je do tebe, slaba si, to je u tvojoj glavi… Danas znam da depresija nije prirodno stanje i da se ne može korigirati tabletama ali nisam znala da se radi o manjku joda. Gledala sam po netu o nedostatku kojih nutrijenata bi se moglo raditi pa bi mi uvijek izbacilo vitB, vitD, triptofan… mislim da je depresija posljedica manjka joda jer sad uzimam jod umjesto tableta i bolje mi je nego sa tabletama. Žao mi je samo što to nisam znala ranije.

Ono što sam skužila po sebi je da te oni samo sediraju, doslovno naprave zombija od tebe. Sad kad nisam na tabletama u biti sam skužila da su oni liječili depresiju na način da mi blokiraju centar za emocije u mozgu.. nisam bila tužna ali se zato nisam ni mogla onako iskreno nasmijati.

Otkad uzimam jod nema više depresije i agresije, ali ima pozitivnih emocija, opet se smijem i iskreno veselim, zato kažem da mi je bolje s jodom nego dok sam uzimala šaku tableta.

  • Kako si došla do mog kanala?

Na čudan način, razmišljala sam kao dijete mi je autist, autisti imaju teške metale odakle malom teški metali.. i došla do teze o amalgamima.. i pričala jednoj ženi, a ona meni ti ko Pernar govoriš bla bla.. pa sam te počela pratit jer sam čula da si napisao knjigu o amalgamima i autizmu.

  • Koliko ti je moj rad pomogao u razumijevanju stanja tebe i tvog djeteta?

Pa dosta mi je pomoglo da shvatim što je u biti iza autizma iako ne mogu reći da je knjiga samo o autizmu jer je pisana u obliku dnevnika i pisao si o svemu što si taj dan imao na pameti, što si istraživao na netu i sl. te o mrtvim zubima i amalgamima.

Nije mi bilo jasno kako tek rođeno dijete može imati teške metale. Odakle? Prvo sam shvatila da ima veze i sa cjepivima jer sam ga cjepila i nakon MMR je imao veliku regresiju – prestao je jesti dosta namirnica.. govor isto unazad išao ali sam shvatila da je i prije toga bilo nekih problema i tada sam došla do teze s amalgamima.

S obzirom da znam koliko je živa otrovna i koliko degenerativno može utjecati na mozak ja ih više nikad ne bih stavila niti imala u ustima. Pogotovo kad znam da sam ih imala i u trudnoći, a da živa ima najgori mogući utjecaj na razvoj mozga u trudnoći i kasnije u malog djeteta. Trovala sam vlastito dijete.

Zato sam ih prije par mjeseci izvadila. On mi je prvo dijete i ako želim imati još djece nisam luda to držati u ustima. Znala sam da ako želim imati još djece i biti zdrava da amalgami moraju van. Mislim da i trovanje živom i manjak joda mogu uzrokovati depresiju.

  • Zašto psihijatri ne sumnjaju u trovanje živom ili manjak joda prije nego daju svojim pacijentima šaku tableta?

Psihijatri živu i manjak joda ne dovode u pitanje jer ih u biti nije briga za uzrok, oni i tako nisu tu da nas izliječe nego da nas “liječe”. Tradicionalna medicina ne liječi uzrok bolesti nego posljedice.. tako su si osigurali da uvijek imaju pacijente jer pacijent nikada nije izliječen.

U interesu im je liječiti ljude doživotno, a ne izliječiti ih i ostati bez pacijenata i zarade.

  • Zašto im ljudi vjeruju?

Iz istog razloga iz kojeg vjeruju i zubarima i drugim doktorima. Misle da su oni tu da bi liječili ljude i da to rade iz ljubavi prema čovjeku. Psihijatri nikad nikoga nisu izliječili.

  • Kakvo mišljenje imaš o njima?

PSIHIJARI NE LIJEČE NIŠTA. Samo daju tablete i maskiraju bolest ili liječe posljedice bolesti, ne uzrok. Uzrok uvijek ostaje i zato je čovjek cijeli život na tabletama.

Ne mislim da im je stalo do pacijenata i njihovog zdravlja jer da jest, onda bi njihovi pacijenti bili izliječeni, a to nije slučaj.

  • Kako je izgledao tvoj bijeg od psihijatrije?

A pratila sam tebe na telegramu.. pa smo se dopisivali tj. ja sam tebe nešto pitala u vezi te tvoje knjige i kandidijaze i u jednom sam momentu rekla da uzimam antidepresive na što si mi ti rekao da počnem hitno uzimati jod i bacim te tablete. Vjerovala sam ti, tako da sam to i napravila. Zahvaljujući toj odluci izašla sam iz začaranog kruga u kojem sam se nalazila 10 godina!

  • Ako je tako, to bi značilo da sam te ja i izliječio od depresije. Ako te pozovu ikada na policiju ili na sud, bi li posvjedočila da sam te izliječio i pred cijelom javnošću pozvala sve ljude da povade svoje amalgame i krenu uzimat jod ako žele ozdraviti kao i ti?

Da, naravno, ali i da dođu na kanal da nauče i neke druge stvari, da ti se jave ako im treba pomoć. Nemam problema sa govorenjem istine. Pa makar svi bili protiv mene.

  • Koja je po tvom sudu glavna razlika u odnosu mene spram tebe i tvojih psihijatara?

Pa to što je tebi stalo do ljudi, odnosno nemaš od mene financijsku korist kao psihijatri. Pa ćeš mi stoga i pomoći jer nećeš “izgubiti pare” na meni.

Znaš puno toga i zanima te cijeli čovjek, ne samo neki određeni problem. Tražiš uzrok bolesti i uvijek prvo pitaš za zube, od njih krećeš dalje. Odgovaraš na poruke i pomogneš ako te se nešto pita. Čak si i pre prijateljski nastrojen prema ljudima koje ne poznaješ. Ono baš imaš neki prijateljski pristup, nema formalnosti kod tebe.

Napomenula bi samo još jedan važan detalj, psihijatri su puno pričali samnom o problemima u kojima sam ja vidjela uzrok mog depresivnog stanja, a ti si uklanjanjem amalgama i davanjem joda otklonio moje depresivno stanje bez ikakve priče o tome zašto se ja depresivno osjećam. Tebe moje životne okolnosti uopće nisu zanimale, samo si mi rekao, kreni uzimat jod, pa ćemo pričat kasnije.

Kad bi barem mogla vratit nazad to vrijeme koje sam uzalud potrošila na priču s njima!

Opaska autora (IP): U svim slučajevima depresije s kojima sam se susretao, uvijek bi ju izliječio s najobičnijim jodom i depresivno raspoloženje bi na iznenađenje depresivaca – nestalo preko noći. Nažalost, jedino je Marina bila spremna izaći imenom i prezimenom u javnost, te javno podijeliti svoje iskustvo.

Ono što je zajedničko svim depresivnim ljudima jest da smatraju da je uzrok depresivnog raspoloženja u nekoj životnoj okolnosti, npr. kod jedne žene je bila pogibija brata, druga je kukala da joj citiram “fali kurac”, svaka će imati drugo obrazloženje zašto je depresivna nesvjesna toga da je stvarni uzrok u manjku joda.

Psihijatar će nasuprot meni, s prvom pričati satima o njenom bratu koji više nije među živima, a s drugom o njenim seksualnim frustracijama, ali dakako, čak i da prvoj može vratit brata u život, a drugoj dat ono što traži, one bi i dalje bile depresivne i nesretne, ali toga dakako nisu svjesne!

Ja tu fintu (foru) znam i zato se nikad ne dam uvlačiti u tu psihološku priču koja je zapravo prodaja magle i gubitak vremena.

Međutim, kod slučaja bipolarnog poremećaja u kojem depresivno stanje nije trajno raspoloženje nego dolazi iznenada, te isto tako nestaje, jod neće pomoći.

 

Ako imate bilo kakav upit, slobodno mi se javite u inbox na @ipernar.
Izvor: https://t.me/pernar/9802

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE