Revija 5D

Se bomo zdaj tudi tisti, ki smo “spregledali”, delili? Revija 5D nezaželjena na Vegafestu

Ljudje se nenehno po nepotrebnem delimo. V zadnjem času, kot da razdeljevanja ni že tako dovolj, se delimo še na cepljene in necepljene ter testirane in netestirane, kot bi se ne zavedali, da smo nenazadnje VSI božja bitja. Žal smo bili primera diskriminacije, in to s strani domnevno ozaveščenih, pred nekaj tedni deležni tudi pri reviji 5D.

Vsako leto avgusta se v Ljubljani na Pogačarjevem trgu odvija Vegafest, festival veganstva, ki ga organizira Slovensko vegansko društvo. Na stojnicah se lahko predstavijo številni ponudniki veganske prehrane in drugih ljudem, živalim in okolju prijaznih izdelkov.

Ker se še vedno borimo za prepoznavnost, poskušamo revijo 5D predstaviti »na vsakem koraku«, zato smo se pozanimali, ali bi lahko sodelovali na dogodku.
Vprašanje smo naslovili na organizatorje Vegafesta, a žal dobili odklonilen odgovor. Obrazložitev se je glasila, da Vegafest v ospredje postavlja vegansko sporočilo, revija pa se razhaja z njihovimi projekti in tistim, kar bi želeli sporočiti obiskovalcem, zato nam žal ne morejo ponuditi stojnice oz. možnosti za prodajo/delitev revije.

Kako si lahko razlagamo ta odgovor? Težko kako drugače kot tako, da širjenje določenih resnic na Vegafestu in nasploh v veganskih krogih ni zaželeno.

Revija 5D si prizadeva za razkrivanje resnice na vseh področjih, v tem trenutku še posebej na področju Covid prevare in škodljivosti cepiv, ker je to pač tema, ki je v zadnjem letu in pol najbolj aktualna in pereča. In glede na to, da obstajajo že preštevilni kredibilni viri in oprijemljivi dokazi o resničnosti informacij, ki jih v reviji objavljamo (nenazadnje pa je o Covid cepivu kot eksperimentalni genski terapiji in zločinih nad človeštvom spregovorilo tudi že lepo število nepodkupljenih strokovnjakov), se nam zdi skrajno nedopustno, da si ljudje (celo večina ljudi) še kar zatiskajo oči pred resnico.

Še posebej nerazumljivo pa je to pri ljudeh, ki naj bi spregledali zlaganost in manipulativnost medijev ter celotnega sistema nasploh.

Težko je razumeti, da večina veganov dejansko verjame medicini in farmaciji (posledično tudi podpirajo cepiva), kljub temu, da taisti medicina in farmacija z izdatno pomočjo množičnih medijev celotno družbo nenehno prepričujeta o koristnosti in celo nujnosti uživanja mesa in živalskih izdelkov. Podpiranje, zagovarjanje in celo reklamiranje cepiv in drugih podobnih farmacevtskih produktov in praks, ki temeljijo na izkoriščanju in škodovanju živalim, je zato s strani takšnih posameznikov nekaj popolnoma nepredstavljivega.

Ko smo s strani organizatorjev Vegafesta prejeli negativen odgovor, smo jih vljudno povprašali, kaj se jim pri reviji 5D zdi sporno, a odgovora nismo dobili. Edino vprašanje, ki si ga torej lahko še zastavimo na tem mestu, je naslednje: je prav, da se tudi tisti, ki smo »spregledali«, delimo? Če kdaj, potem je zdaj čas za združevanje in skupno delovanje.

Uredništvo 5D

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE