Beseda uredniceRevija 5D

Beseda urednice #004: Prebudite v sebi moč, zavedanje in Ljubezen

Piše: Sara Zupan, urednica 5D

Časi, v katerih živimo, so neponovljivi. Na eni strani prikrit genocid nad človeško raso, na drugi počasno, a nezadržno rojevanje novega človeštva, ki vstaja kot feniks iz pepela. Na eni strani nepopisne laži, prikrivanje in izkrivljanje dejstev, na drugi resnica, ki čedalje silneje bruha iz gejzirjev znane in tudi še neznane realnosti. Na eni strani tempiranje strahu, pogubnega čustva, s katerim nas zli od nekdaj najlažje držijo v šahu, na drugi MOČ, ki se rojeva iz na novo odkritega samozaupanja, samozavedanja in tistega, kar je daleč nad vsem in nas bo tudi tokrat rešilo: Ljubezni. Dejansko je Ljubezen, ljubezen do sebe in vsega, kar nas obkroža, naša edina rešitev.

Kdo ima sebe rad, ne bo dovolil, da mu drugi škodujejo. Pa naj bodo kdorkoli. Kdor se ima rad, ne bo dovolil, da mu lažejo; znal bo prisluhniti sebi, začutiti, kdaj je nekaj res in kdaj ni. Kdor se ima rad, ne bo dovolil, da mu s prozornim izgovorom o družbeni odgovornosti brskajo po lobanji, ker ve, da tam ni ničesar, kar bi ogrožalo zdravje kogar koli, pač pa je tam lahko marsikaj, kar ogroža NJIHOVO strahovlado. Kdor se ima rad, ne bo dovolil, da mu v telo vbrizgajo nekaj, za kar sploh ne ve, kaj je, samo zato, ker so rekli, da je tako treba. Kdor se ima rad, ničesar od tega ne bo dovolil pod nobenim pogojem. Kdor se ima rad, VE, KDO JE. Je nedotakljiv. Nihče mu ničesar ne more. Ker v sebi nima strahu, se mu ne more zgoditi nič slabega.

ZATO je Ljubezen tista, ki nas bo rešila. Pred vami je že 4. številka revije 5D in srčno upamo, da se čuti, s kolikšno ljubeznijo je ustvarjena. Ta ljubezen, ki je rodila to revijo, naj gre od nas k vam, dragi bralci, od vas pa k drugim, tudi tistim, ki revije ne berejo, tudi tistim, ki njeno vsebino ignorirajo, ja, tudi tistim, ki jo morda prezirajo in se ji posmehujejo. K vsem naj gre. Naj preplavi vse.

Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

V tokratni številki vas spet čaka veliko zanimivega branja in ponovno vas prosimo, da podelite revijo z ljudmi, ki zanjo še ne vedo ali nimajo dostopa do nje. Na začetku sem že delno napovedala temo Knjižnega kotička julijske številke. Tam si lahko preberete, kako pomembno je, kam so usmerjene naše misli in pozornost. Izrednega pomena je, da se zavedamo, da je zunanji svet zgolj naše ogledalo in da bo vedno odseval tisto, kar nosimo v sebi. Nadalje se vam ponovno predstavlja veliko ljudi, ki so prebudili v sebi moč, da so sposobni uvideti onstran uradno priznane “resnice”, ki to ni. Srečko Šorli nam je kot znanstvenik v zanimivem intervjuju predstavil ne toliko svoje mnenje, temveč predvsem dejstva in dokaze, na katerih temelji prava znanost. Intervju z njim boste našli na prvih straneh. Srčni pater Karel Gržan si je ponovno vzel čas za nas in nam odgovoril na še posebej pereče in aktualno vprašanje.

Prebrali boste lahko tudi intervju s Petro Komel, našo novo ilustratorko, ki je ustvarila tokratno naslovnico, kar si štejemo v veliko čast in veselje. Tu je tudi intervju z Emilom Ledenkom, katerega priimek se skrajno posrečeno ujema s tem, v čemer je našel svoje poslanstvo. O samooskrbi, eni najpomembnejših tem današnjega časa, je spregovoril Marjan Kogelnik. Miha Možina nam je predstavil svojo veliko ljubezen – peko domačega kruha z drožmi. V tej številki boste našli tudi intervju z vedno nasmejano prehransko svetovalko Špelo Vehar, Aleksander Jakopič, ambasador otroštva, pa je prispeval svoje poglede na naš odnos do otrok – prav tako izredno pomembna tematika v času, ko se dogaja zločin tudi nad našimi najmlajšimi. V branje priporočamo tudi kolumno Branke Bilbija, ki vedno zadene žebljico na glavico.

Simpatična Aleksandra Blažetić je delila z nami svoje bogato znanje o skritem dogajanju, ki se odvija za kulisami plandemije. Vesna Gostenčnik, ki je z nami od prejšnje številke, ureja rubriko Modre misli. Damjano Bakarič, Zdenko Čemažar, Polono Ajdič, Jeleno Dimitrijević, Ivana Sočeta, Claudio Andromedas, Dajano Babič, Mateja Rotovnika in Gregorja Knafelca, naše tako rekoč stalne sodelavce, ki so po večini z nami že od vsega začetka, pa imamo že kar za “svoje”. Veseli nas, da se nam je v 4. številki pridružil tudi Valentin Rozman, ki ima za povedati marsikaj zanimivega, kar je razvidno že iz njegovega tokratnega prispevka.
Ta mesec predstavljamo tudi novo, poletno akcijo “Iščemo namestitve, kjer smo necepljeni dobrodošli”. Od turističnih ponudnikov, ki so se nam javili, je žal le Rozi Bernik pristala na objavo v reviji.

Cenjene bralke in bralci, želimo vam nadvse prijetno branje. Berite in se informirajte, a ne zadržujte svoje pozornosti na negativnih stvareh. Usmerite se v vse, kar je dobrega v vašem življenju. Prebudite v sebi moč, zavedanje in Ljubezen. In vaš strop bo samo še nebo.


Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE