ZanimivostiZdravje

Lugolova raztopina ozdravi bolečino v ušesu v manj kot eni minuti

Kdor je že imel bolečine v ušesih, ta zagotovo ve, da so bolečine gromozanske in neznosne. Stare mame so – ob pomanjkanju drugih zdravil – priporočale naravno zdravilo, ki ga ima načeloma pri sebi vsak (urin), nekdanji hrvaški poslanec Ivan Pernar pa svojim sledilcem za odpravo bolečin v ušesu priporoča Lugolovo raztopino.

In kot je videti iz komentarjev njegovih sledilcev, vsi po vrsti čudežno ozdravljajo, saj jih bolečine minejo v manj kot minuti.

Pa poglejmo recept Ivana Pernarja

Če vas (za)boli uho, vzemite dva kozarca, v enem naj bo malo vode, drugi naj bo prazen. V praznega kapnete eno kapljico 5% Lugolove raztopine. V pipeto vzamete 15 kapljic vode iz drugega kozarca in jih nakapate v drugi kozarec, torej v kozarec s kapljico joda.

Iz nastale mešanice (jod + voda) v pipeto vzemite 2-3 kapljice in ju/jih kapnite v boleče uho, ki naj bo obrnjeno navzgor, da vam mešanica obstane v ušesu. Ne prestrašite se, če vas, ko kapnete mešanico v uho, dodatno zaboli uho. Bolečina bi morala v kratkem času (nekaj minut ali pa le nekaj sekund) povsem izginiti. Po 30 sekundah glavo dvignite, naj mešanica izteče ven …

Če bolečina ne izgine, lahko postopek po nekaj minutah ponovite. Recept je isti tako za odrasle, kot za otroke.

Recept v videu Ivana Pernarja:

 

 

 

ggg

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE