Beseda uredniceRevija 5D

Beseda urednice #003: Skupaj ustvarjajmo svet, v kakršnem si želimo živeti

Piše: Sara Zupan, urednica 5D

Zdaj si že drznemo upati, da smo se vsaj malce usidrali v vaša srca in da z nestrpnim veseljem pričakujete začetek meseca, ker veste, da takrat izide nova številka 5D. Srčno upamo, da vam je branje revije v vsaj približno tolikšen užitek in veselje, kot je nam njeno ustvarjanje.

Radi bi vas ponovno spomnili, kako pomembno je, da revijo delite s soljudmi – tistimi, ki jih poznate, imate radi, in predvsem tistimi, ki nimajo dostopa do interneta oz. ga iz takšnih ali drugačnih razlogov ne uporabljajo. Večinoma so to starejši, ki, vsaj na splošno, bolj prisegajo na druge, “glavne” medije – časopise, televizijo in radio. Žal so to mediji, ki jim ni (več) mogoče zaupati. Zato pomagajmo ljudem priti do pravih informacij, kolikor je to v naši moči. Naša dolžnost je, da storimo, kar lahko – seveda pa ne moremo nikomur odpreti oči na silo. Lahko zgolj ponudimo roko, pokažemo smer, potem pa je na nas, da se umaknemo. Usoda vsakega posameznika je izključno v njegovih rokah.

V 3. številki revije 5D nadaljujemo z razkrivanjem informacij, o katerih drugi mediji (še) molčijo. Tu mislim predvsem na vse v zvezi s COVID-19 kot nastavljeno, vnaprej načrtovano situacijo, za kar prihaja na dan vse več dokazov. Poleg tega v tokratni številki uvajamo dve novi rubriki: “Stopi iz zasebnosti!”, v kateri bomo predstavljali pogumne ljudi, ki so raje dali odpoved na svojem delovnem mestu, kot da bi trpeli teroriziranje s strani nadrejenih v zvezi s Covid plandemijo; in “Knjižni kotiček”, kjer boste prišli na svoj račun vsi knjigoljubci, ki obožujete dobro literaturo, takšno, ki se usidra v človekovo zavest in mu da misliti. S pomočjo prve predstavljene knjige boste lahko potegnili očitne vzporednice med literarnim svetom, kot si ga je zamislil znani (preroški?) pisatelj, in našim današnjim, “realnim” svetom, ki je prvemu vse preveč podoben.

Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

V junijski številki ponovno gostimo srčne, modre ljudi, ljudi s hrbtenico, srcem, zdravim razumom in pogumom. Med njimi bi radi še posebej izpostavili morda najbolj znanega in priljubljenega duhovnika v Sloveniji, dr. Karla Gržana. V veliko čast nam je, da smo ga imeli priložnost intervjuvati v živo, in nadvse hvaležni smo, da nas je toplo sprejel na svojem domu ter nam naklonil svoj čas, energijo in poglobljeno modre misli. Gospod Gržan je resnično močan steber svetlobe in upanja, še toliko bolj, ker deluje v okviru cerkvene institucije, katere pripadniki običajno niso tako svobodnega in odprtega uma. Intervju s srčnim in pogumnim patrom boste našli na strani 32.

Naše upanje zdaj sloni na takšnih ljudeh. In teh je veliko. Četudi jih ne vidimo in ne poznamo, četudi imamo na trenutke občutek, da smo v tej temni noči tik pred zoro povsem sami, se ne smemo predati tem mračnim občutjem. Ker NISMO sami. Veliko nas je, ki vemo, vidimo in razumemo; iz dneva v dan več. Imejmo to v mislih in mnogo lažje nam bo.

Ostanite z nami. Skupaj ustvarjajmo svet, v kakršnem si želimo živeti: svet, v katerem namesto laži vlada resnica, namesto preračunljivega razuma topla srčnost, namesto sovraštva in metanja polen pod noge brezpogojna ljubezen, namesto denarja in pogoltnega materializma zavest o našem večnem duhovnem bogastvu, ki je daleč nad vsem, kar smo kdaj poznali in cenili. Zdaj je čas, da spoznamo SEBE. Storimo to in vsa manipulacija, vsi okovi, ograde in stropi, ki smo si jih in so nam jih postavili, bodo odpadli. Končno bomo NESKONČNI. Kot je bilo namenjeno.


Ta izvod revije je možno kupiti v naši spletni trgovini (povezava).

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE