KolumneRajko Orisha

Se želite boriti za boljše pogoje v zlati kletki ali izstopiti iz nje?

Piše: Rajko Orisha

Pomembno je razčistiti pri sebi, če si želite v resnici izboljšati svoj status v zlati kletki ali želite izstopiti iz nje? Želite boljšo hrano, boljšo plačo, boljše zdravstvo, boljše politike, boljše šolanje za naše otroke, itd ali želite za vse to poskrbeti sami?

Boljše hrane v trgovini ne pričakujte, kvečjemu slabšo (hroščki in procesirana ‘hrana’ rules ????????). Boljše plače tudi ne pričakujte, razen če ste del javnega sektorja. Tam bo šla gor, ker rabijo plačance, da izvedejo depopulacijo do konca, a na koncu bodo ‘izpljunili’ tudi njih (cepili so jih že, pa še jih bodo). Če ste navaden delavec, boste v prihodnosti komaj preživeli mesec (pričakuje se še večja inflacija), pa še dodatno vas bodo obdavčili.

ZAMAN ČAKAMO IZBOLJŠAVE, KER JIH NE BO

Če pričakujemo boljše javno zdravstvo, ga tudi zaman čakamo, že zdaj se čaka po več let na zdravnika – razen, če gremo samoplačniško, a za to ne rabimo biti del sistema, ker proti plačilu nas bo vzel (tudi preko vrste in brez ‘zvez’) vsak privatnik. Zastonj v javnem zdravstvu so itak le preventivni pregledi (razne Dore, Zore, Mire in Sviti), ker njihov cilj je v zdravih ljudeh odkriti kakšno bolezen, da vam lahko potem ponudijo in zakasirajo najprej tablete, nato pa obsevanja in kemoterapije.

Če računate na boljše politike, tudi čakate zaman. Vsak, ki ni del njih (‘globoke države’), ne bo imel možnost promocije in bo pristal na procentu ali dveh. Če bo kazalo, da je nevaren za njih, ga bodo medijsko diskreditirali (za to imajo najete ‘dnovinarje’, na voljo pa imajo tudi povsem vse medije – od spletnih, do radijskih, tv in tiskanih) … In če tudi to ne bo zaleglo, ga bodo ubili.

Torej, je vredno pričakovati kaj več od sistema, katerega vodi in s katerim posredno upravlja ‘globoka država’, neposredno pa njihovi omenjeni plačanci? Je vredno protestirati zoper ta sistem in zoper te plačance? Posmehujejo se nam (imajo nas za teoretike zarote, da ne rečem – bedake!), medtem ko mi razmišljamo, kako bi prebili medijski molk, kako bi izvolili boljše politike, kako bi lahko jedli kakovostnejšo hrano, kako bi izboljšali šolski sistem, kako bi izboljšali zdravstvo, itd, itd …

Kako se tudi ne bi posmehovali, kaj jim pa manjka? Delajo ne veliko, pretegne se nihče, plače pa vlečejo take, da si lahko z lahkoto privoščijo tisto, za kar morajo navadni delavci šparati več mesecev ali pa celo več let. Da bi razmišljali o nakupu hiše, to so za navadnega delavca že sanje … Zakaj bi torej kdorkoli od njih pustil službo?? Zakaj pričakujemo, da jih bomo prepričali v to? Je po 3,5 letih še vredno trošiti energijo z njimi?

PUSTIMO JIM NJIHOVE “STROKOVNJAKE” …

Torej, če mislimo, da jih lahko zrušimo z uporom, kot ga poznamo, bognedaj, da to poskusimo z nasiljem (ker oni komaj čakajo, da nas lahko pobijejo kot mlade zajce – kakor v obrambi), se motimo. Morda je res najboljši upor tak, da se osamosvojimo in nehamo igrati njihovo igro. Toda, kako to narediti?

Pustimo njihove zdravnike njim, itak ne znajo zdraviti, znajo le podaljševati bolezen, da imajo dlje časa delo in zaslužek … V tabletih in cepivih, vemo, itak ni zdravja. Že Hipokrat je rekel, da je zdravje v hrani. Pustimo njihovo vzgojo njim, itak skozi njihov šolski sistem le poneumljajo naše otroke. Pustimo jim tudi javni sektor njim, ostali, če se ne pišemo prav (če nismo del komunistične strukture), itak nimamo možnosti priti na tako funkcijo. Pa naj bodo sami sebi namen, naj se med seboj ‘kaznujejo’ in naj si med seboj gledajo skozi prste.

PUSTIMO JIM VSE, ITAK BO VSE PROPADLO …

Pustimo jim tudi trgovinsko hrano, itak je polna škodljivih olj, škodljivega sladkorja, škodljivih aditivov, škodljivih konzervansov, škodljivih barvil … Vlaknin pa tudi ne vidi tista ‘hrana’, tudi zato je polno ‘zaprtih’ ljudi, najprej s težavami s hemoroidi, na koncu pa z rakom debelega črevesja.

Lahko bi pisal še veliko (obdelal vsak segment družbe posebej), a nima smisla, kajti prepričan sem, da ste “prebujeni” dojeli bistvo. Itak vidimo, da je že zdaj bolj kot ne vse gnilo, v prihodnjih mesecih in letih pa bo vse omenjeno zgnilo še bolj – in do konca …, kar je ob propadanju rimskega (vatikanskega) imperija, ki ima s pomočjo anglo-ameriških kolonizatorjev jurisdikcijo tudi nad Slovenijo, tudi logično. Pustimo jim vse, sami pa postavimo vzporedni sistem …

Zaživimo življenje ločeno od njih – recimo kot skupnost domorodnih ljudi, ki ima VSO PRAVICO IN MOŽNOST do samostojnega življenja na SVOJEM ozemlju, na ozemlju, kjer s(m)o že od nekdaj živeli Sloveni. Povejmo jim (tudi uradno, seveda!!), da NE potrebujemo njihove pomoči, da se zavedamo, da smo ČASTI VREDNI ŽIVI LJUDJE in ne uboga, neumna bitja, ki potrebujejo njihovo vodenje ali pomoč. Dokler jim tega ne bomo jasno (in javno) povedali, bodo mislili, da jih potrebujemo. In ravno to delajo! Ker smo tiho – ker plešemo, kot oni igrajo. Le na nas je, da se odločimo, če želimo še naprej živeti v njihovi (le navidez) zlati kletki ali izstopiti iz nje …

KAKO BI TO IZGLEDALO V PRAKSI?

Na SV delu Slovenije se nam odpira možnost ustanovitve skupnosti. Ne ozemlju velikosti ca 10.000m2 je predvideno, da se naseli ca 7 družin, parov ali posameznikov. Zaenkrat je še vse v povojih (povežimo se zainteresirani in naredimo korak naprej!), lahko pa so že v treh mesecih postavljeni vsi bivalni objekti (vsak naj bi stal ca 7.000€ + pomoč pri delu; za ta denar je predvidena bivalna površina objekta ca 30m2 + 12m2 terase), spomladi pa lahko na NAŠEM, od države (ali korporacije) Slovenija ločenem ozemlju, že zasadimo prve rastline. Bomo zagrabili priložnost, ki se nam ponuja in končno zaživeli svobodna življenja?

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE