GlobalnoNovice

Pojavil se je telefonski pogovor, v katerem je Biden Porošenku zagrozil, da ga bodo usmrtili, če bo sodeloval s Trumpom

Razkriti zvočni posnetek iz leta 2016 prikazuje takratnega podpredsednika Joeja Bidena, kako grozi z ubojem nekdanjemu ukrajinskemu predsedniku Petru Porošenku, če bo sodeloval s prihodnjo Trumpovo administracijo.

Poročilo One America News Network (OAN) o telefonskem klicu, posnetem 16. novembra 2016 – dva tedna po šokantni volilni zmagi Donalda Trumpa proti Hillary Clinton – razkriva Bidenov glas, ki Porošenka svari pred sodelovanjem s Trumpom, in je začelo krožiti po družbenih omrežjih v sredo.

»To se zelo, zelo približuje temu, za kar ne želim, da se zgodi. Nočem, da Trump pride v položaj, ko misli, da bo sprejel politiko, v kateri se bo finančni sistem zrušil in se bo od njega zahtevalo, naj vloži več denarja v Ukrajino,” je nekdanjemu ukrajinskemu predsedniku dejal Biden.

“Tako bo razmišljal o tem, preden bo dovolj prefinjen, da bo izvedel podrobnosti.”

“Torej, vse, kar lahko storite, je, da pritisnete Privatbank, da se zapre, da se lahko pojavijo posojila IMF. To je zelo pomembno za vašo ekonomsko in fizično varnost,” je Biden opozoril Porošenka.

OAN je povzel telefonski klic: »Z drugimi besedami, Biden ne želi, da Ukrajina od Trumpa zahteva več denarja. To bi prisililo Trumpa, da razmisli o podrobnostih.”

Vznemirjajoč telefonski klic postavlja vprašanje: česa točno v Ukrajini se je Biden tako bal, da Trump ne bi vedel?

Glede na vse, kar je že znanega o vpletenosti Joeja Bidena v koruptivne posle njegovega sina Hunterja Bidena pri Burisma Holdings, verjetno veliko.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE