Aktualno

VPR., ODG.: Katere moke so najbolj zdrave?

Vprašanje:

Katere moke so najboljše, najbolj zdrave za uporabo? Želim popolnoma prenehati z uporabo bele moke v svoji kuhinji, pa tudi opustiti vse trgovinske (že narejene) izdelke, ki vsebujejo belo moko …

Odgovor:

Spoštovana, to je zelo dobra odločitev, beli moki se tudi je potrebno izogibati. Katere moke so najboljše? Vsaka integralna moka je dobra, potrebno jih je mešati in kombinirati. Jaz bi rekla, da je v nutritivnem smislu še najboljša ajdova moka, ker pa je kot taka ostra in zrnata in se od nje same težko karkoli naredi, jo je potrebno mešati z drugo. Povsem mirne vesti jo kombinirajte z integralno pšenično, pirino, ovseno, proseno, na tržišču jih je kar nekaj. A vse naj bodo integralne. Riževa ni ravno najbolj priporočena, če je od belega riža, od integralnega pa je v redu. Pametno je tudi vse bele testenine zamenjati z integralnimi. Vse dobro želim!

(Foto: vir)

 

 

Naša svetovalka je dolgoletna vegetarijanka, sedaj pa veganka, oboje skupaj že več kot dve desetletji. Je nosilka certifikata z Univerze Cornell v ZDA (Certificate in Plant Based Nutrition), je pa tudi del ekipe Nutritionfacts.org, ki trenutno predstavlja najbolj resno in hkrati največjo bazo znanja o prehrani, ki temelji na znanstvenih dokazih. Je tudi mama dveh deklic in ima osebno izkušnjo tako z nosečnostjo kot vegetarijanka, kot tudi veganka, pa tudi z otroci in njihovo vegansko prehrano. Naši svetovalki lahko zastavite kakršna koli vprašanja (vprašanje za Cajtng.net svetovalko) v zvezi z vegansko prehrano. Odgovori so bazirani na znanstvenih raziskavah.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE