KolumnePolona Ajdič

Polona Ajdič: Na finančnem in denarnem področju je vroče kot na žerjavici, posledično pa tudi v gospodarstvu

Vse, kar smo kdaj vedeli o financah, je, kot kaže, navadna farsa. V šoli so nas učili stvari, za katere se danes jasno kaže, da ne obstajajo ali pa da so precej drugačne. Vedno in povsod so nam predstavljali zadeve na tak način, da smo verjeli vanje in jim slepo sledili. Brez kančka vklopa možganov in kritičnega razmišljanja. Ne verjemite ničemur od tistega, kar preberete, vse raziščite. Dejstvo je, da se v svetovnem merilu povsod po svetu dogaja nekaj, kar se še ni dogajalo.

Piše: mag. Polona Ajdič

Nekaj dejstev:

  • Amerika, kot jo poznamo, je nastala leta 1776, torej pred 245 leti. Vsem imperijem se je čas iztekel nekako v obdobju do 250 let.
  • Ameriška centralna banka (FED), ki je bila ustanovljena leta 1913, je v privatni lasti. Nastala je eno leto po tem, ko so z ladjo Titanik (oz. Olimpijo) potonili uspešni ameriški podjetniki in nasprotniki ustanovitve take banke. Potopitev te ladje je bila, kot kaže, natančno planirana, saj so zadnji hip odpovedale potovanje družine, ki so na koncu sodelovale pri ustanovitvi te banke. Kaj je lastniku v interesu, lastni dobički ali blaginja ljudstva?
  • Ameriški dolar je kot valuta, ki jo poznamo danes, nastal po ustanovitvi FED-a in ima že častitljivih 108 let. Bretton Woods je leta 1944 postavil ameriški dolar za prvo rezervno valuto na svetu. Torej od takrat mineva 77 let.
  • Leta 1971 je ameriški predsednik Nixon formalno odpravil zlati standard, standard, ki je zahteval, da je denar pokrit z zlatom. Prepričani smo, da je to naredil na zahtevo elitnih družin in ameriške centralne banke in da ni imel druge izbire. S tem je bil podeljen mandat banki, da v svoj bančni sistem dodaja nove in nove količine dolarjev.
  • Veliko ljudi ne ve, da je na svetu samo približno 3-8 % gotovine, vse ostalo je elektronski denar v t. i. SWIFT bančnem okolju, ki vsebuje ogromno možnosti za manipuliranje. V tem bančnem okolju je ogromno lastnikov računov z izmišljenimi profili (Spiritual Boy, White spiritual Boy itd.) pa tudi računov brez imen.
  • Večina strokovnjakov omenja samo tiskanje dolarja, vendar se na tak način upravlja z vsemi valutami. Večina držav in valut je vključenih v mednarodno trgovino med seboj, zato, če hočejo ostajati konkurenčne ena z drugo, je to logična posledica. Vprašam vas, koliko so potem vredne valute, če so samo od marca 2020 do poletja 2021 natisnili 40 % vsega dolarja, posledično pa zaradi mednarodne trgovine tudi ostalih valut, kar jih je v obtoku?
  • Ali veste, da obstoječe bančništvo temelji na dolgu in finančnem suženjstvu? Ali veste, da so ameriška gospodinjstva trenutno v najbolj zadolženem obdobju? Mislite, da je drugje po svetu kaj drugače?
  • Nepremičnine povsod po svetu dosegajo rekordne vrednosti. Kitajski nepremičninski balon je tik pred pokom. Pisala sem že o nepremičninski firmi Evergrande, ki je po nekaterih objavah že bankrotirala, a se širši javnosti to še vedno prikriva.
  • Dobavne verige so zelo prizadete in pretrgane. Niste še opazili tega? Da o cenah nekaterih surovin in dobrin ne izgubljamo več besed.
  • Kar so nas po večini naučili v šolah, se podira kot hišica iz kart in samo še vprašanje časa je, kdaj se bo sesulo samo vase.

Glede na vse povedano lahko sklepamo, da se v ozadju dogaja veliko več, kot je vidno in slišano iz medijev.

Nas mora biti strah prihodnosti? Denar, finance so energija. Tako kot vse ostalo. Če se naučimo ravnati z njo, dela za nas, sicer ne. Če odmislimo, da se Agenda 2030 in Novi svetovni red ne bosta uresničila (ker se tudi ne smeta!), in se pripravimo ter začnemo izkoriščati priložnosti, ki se ponujajo iz novega sveta, ki je usmerjen k naravi in človeku, potem se moramo veseliti prihodnosti. Ne dovolimo si, da se vrtimo v vrtincu negativnih informacij iz Agende 2030, ki je pod pretvezo leporečenja v dobro človeka v resnici delovala k cilju njegovega uničenja. Ni zaman rek: »Ne poslušaj jih, kaj govorijo, glej, kaj delajo.«

Nov bančni sistem že deluje v ozadju. Gre za tako imenovani kvantni finančni sistem (QFS), ki ga poganja drugačna tehnologija. Zato denarja, ki ga imate na bančnih računih, NE dvigujte, da bi ga doma hranili v obliki gotovine.

Denar z bančnih računov se bo pretvoril v novo obliko, medtem ko bo dokazovanje gotovine zelo otežkočeno. Viške denarja razporedite in razpršite. Denar na bančnih računih zaradi inflacije ves čas izgublja vrednost. Nekaj idej za razpršitev v tem trenutku: nepremičnina (obdelovalne površine), zlato, srebro, kriptovalute, ki so del QFS, in projekti, ki delajo za Človeka in ne samo za denar.

Več informacij pa na polona.ajdic@cajtng.net ali 041 935 065.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE