AmerikankaUgankarstvo

Amerikanka #020

Rešite križanko glede na dane opise, črke na obkroženih poljih – brane po vrsti od 1-8, glej številke zgoraj desno – pa vam bodo dale ime zdravilne rastline na sliki.

Vodoravno: 1. kar je povešeno (ekspr.), 8. zavračanje moralnih načel, 9. slovenski igralec v Trstu, Danijel, 10. noju podoben ptič z zakrnelimi perutmi, 11. žuželka, ki boleče piči, 12. glavno mesto Peruja, 14. začetnici pevke in igralke Ribič, 15. alergičen človek, 17. slovenska operna pevka Klasinc Otta.

Navpično: 1. ime ameriške igralke Anderson (Obalna straža), 2. sredstvo za omamljanje, 3. prostor, ki ga zavzame telo, prostornina, 4. daljše časovno obdobje, 5. odvečno maščobno tkivo, trebušna mast, 6. beljakovina, ki tkivu daje prožnost, 7. samica kanarčka, 13. kratica nemške TV, 16. iz mlečne maščobe prečiščeno maslo, Ghee.

Rastlina na sliki se je pokazala kot zelo zdravilna pri večini bolezni z očmi, zlasti pri vnetju očes, solzenju, utrujenih očeh in slabovidnosti.

Jemlje se kot čaj enkrat do dvakrat na dan, vedno topel in sveže pripravljen. V čaj (brez meda ali sladkorja) se lahko da gaza, katero mokro položimo kot obkladek na veke.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE