Zdravje

VIDEO: Ne jemljite tabletov proti gripi in prehladu, pozdravite se s sadjem!

Najbolj značilna ‘zimska’ bolezen oz težava je prehlad, ki nastane zaradi zastrupljenosti telesa oz padca odpornosti. Ljudje smo še vedno po večini naučeni, da ob prvih znakih bolezni skočimo v lekarno, kupimo katero od (škodljivih) zdravil in odhitimo domov. Večinoma za nekaj dni pod toplo odejico, seveda pa ob počitku ne manjka čajček in veliko vitaminov iz sadja …

Do prehlada ali gripe pride zaradi zastrupljenosti telesa, strupe pa ljudje v telo vnašamo vsakodnevno. Nekaj jih dobimo skozi zrak, tudi vodo, tudi sadje in zelenjavo, a to so majhne in neomembe vredne količine strupov. Največ jih dobimo skozi rafinirano (predelano, industrijsko) hrano ter izdelke živalskega izvora, ki telo tudi zakisano in zasluzijo. Posledica je – zastrupljeno telo.

Prehlad ali gripa ni torej popolnoma nič drugega, kot proces detoksikacije, razstrupljanja. Ali drugače, ‘stavka telesa’! Telo enostavno ne zmore več prenašati strupov in začne se proces detoksikacije, kar pa tableti, katere kupite v lekarni, prekinejo. Za tisti hip naredijo boljše počutje, daljnoročno gledano pa vam naredijo – škodo.

Kaj storiti?

Za telo je najbolje, da se ga pusti pri miru, da dokonča začeti proces razstrupljevanja. Če zdržite, pustite telo povsem pri miru. Ležite, počivajte, vanj ne vnašajte nič. Tudi vode ne. Če ne gre, pijte vodo. Če je to premalo, pijte iz sadja iztisnjen sok. Če ste lačni, pojejte sveže, zrelo sadje. Vse drugo bo telesu škodilo ali pa vsaj zelo malo koristilo. Vedite, da ima telo dovolj dela že z razstrupljanjem telesa in vsako dodatno delo (prebava hrane) mu bo odvzelo dodatno energijo. Zato je najbolje, da se ga pusti pri miru.

Že ko bo stanje le malo boljše, lahko telesu spet date svežo ali kuhano zelenjavico, oreščke, kalčke, žitarice, stročnice in podobno. Toda pozor, v velikem loku se takrat (v izogib novi, še hujši bolezni, pa tudi v bodoče) izogibajte vseh izdelkov živalskega izvora (mesu, mleku, mlečnim izdelkom (siru, skutam, smetanam, čokoladam, …), jajcem, medu) in procesirani hrani, saj boste s tem le spet zastrupili vaše telo.

Več v spodnjem videu:

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE