Sporočilo ameriškim volivcem … Pride prav tudi Slovencem pred prihajajočimi volitvami?

Ker se volitve bližajo tudi v Sloveniji, do njih je še dobre tri mesece, objavljamo sporočilo (neznanega avtorja) ameriškemu prebivalstvu, ki jim želi skozi video ‘odpreti oči’. Če imate nekaj minut časa, si ga oglejte. Za vas smo prepisali prvih nekaj minut, ostalo si lahko ogledate v videu. Pozor, video vsebuje tudi neprimerne izraze, od katerih se ograjujemo, želimo vam le, da ob videu za hip zastanete, se zamislite in iz njega povlečete kar najbolj koristne zaključke … Poglejte torej svet z drug(ačn)imi očali, skozi drugo prizmo!

Video vsebina:

“Ne morete si zamisliti, na koliko načinov je svet nasprotje od tega, kar so vas naučili verjeti. Tipa, ki prodaja drogo voljnim strankam, da lahko nahrani svojo družino, vidite kot izmeček planeta. Medtem pa doživljate hinavca, ki daje ukraden denar v imenu vlade, kot svetnika. Tipa, ki se izogiba ropa s strani zveznih banditov, vidite kot sleparja in davčnega goljufa, a z odliko vidite politika, ki daje isti ukraden plen ljudem, ki jim ne pripada.

Policista vidite kor dobrega, ko odvleče stran človeka od prijateljev in družine, in ga vrže v zapor za deset let zaradi kajenja lista. In vsakega, ki se brani pred takim barbarskim fašizmom, vidite kot najnižjo obliko življenja. Morilca policajev. V realnosti ima večina preprodajalcev drog več odlik kot katerikoli vladni socialni delavec. In prostituke je lahko mnogo manj sram, kot politične prostitutke, ker te trgujejo samo s tem, kar je upravičeno njihovo in le s tistimi, ki hočejo trgovati.

Pokončen, v cerkvo hodeči poslušen državljan, davkoplačevalec, ki voli demokrate ali republikance, je mnogo bolj podel in predstavlja večjo grožnjo človeštvu, kot najbolj promiskuiteten len hipi na drogah. Zakaj? Ker hipi dovoli drugim, da so svobodni, in volilec ne. Škoda, storjena družbi s strani slabih navad in slabe morale, ni nič, v primerjavi s škodo, ki jo je družbi naredilo licemersko nasilje v imenu države.

Zamišljate si, da ste velikodušni in tolerantni, pa niste nič od tega. Tudi nacisti so imeli bonton za mizo in primerno etiko, ko niso morili ljudi. Mislite, da ste dobri ljudje, ker rečete ‘prosim’ in ‘hvala’? Mislite, da je obisk cerkve v nedeljo razlog, da ste plemeniti in pravični? Razlika med vami in običajnim lopovom je, da ima tat poštenost, da sam zagreši zločin, medtem, ko vi navijate, da vlada krade za vas.

Razlika med vami in uličnim nasilnežem je, da je ta odkrit glede nasilja, ki ga stori, medtem ko vi dovolite drugim, da v vašem imenu na silo kontrolirajo vaše sosede. Zagovarjate krajo, nadlegovanje, napad in celo umor, a ne sprejmete nobene odgovornosti za to početje. Starejši hočete, da vlada vzame otrokom, da bi dobili mesečno plačilo, starši hočete, da se oropa sosede, da bi plačali za šolanje svojih otrok.

Volite za katerega koli sleparja, ki obljubi, da bo ukradel denar drugih, da bi plačal to, kar hočete vi. Zahtevate, da se tiste, ki se ne vedejo tako, kot vi odobravate, odvleče in zaklene, a ne čutite krivde za nešteta življenja, ki so jih vaše muhe uničile.

Vladnim nasilnežem celo pravite vaši predstavniki, a nikoli ne prevzamete odgovornosti za zlo, ki ga storijo. Ponosno podpirate vojsko, ko jim lažnivci v Washingtonu povedo, koga naj ubijejo in se dobro počutite glede tega. Imate se za Kristjane ali Jude, ali pravite, da sledite kakšni drugi religiji , ampak resnica je, kar imate za religijo, je zgolj fasada.

Kar zares častite, bog, ki se mu res poklonite, v to, kar zares verjamete, je država. Ne kradi. Ne ubijaj. Razen, če to lahko storite s pomočjo vlade, potem je že v redu, kajne? Če rečeš obdavčitev in vojna, ne gre več za greh, kajne?”

Več v videu …

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE