SLS: “Slovenski državljani smo že 20 let talci osebnih interesov politikov ter preteklih zamer med njimi”

Slovenija mesec in pol po volitvah še vedno nima vlade, saj koalicije ne uspeta sestaviti tako Janez Janša (zmagovalec volitev), kot tudi ne Marjan Šarec (drugouvrščeni na volitvah). Nekaj strank, ki so ostale tik pred vrati parlamenta smo povprašali, kaj menijo o situaciji in o bližnji prihodnosti Slovenije, kar se tega tiče.

  • Kdo bi (po vašem mnenju ali prepričanju) MORAL POPUSTITI, da bi Slovenija čim prej in V DOBRO DRŽAVLJANOV dobila novo vlado? Je, da se to ne zgodi, kriva nepopustljivost g. Janše, g. Šarca, g. Meseca, g. Tonina, koga drugega? Je vztrajanje pri svojem dobro za državljane in zakaj da ali ne?

STRANKA SLS: Slovenski državljani smo že 20 let talci osebnih interesov politikov ter preteklih zamer med njimi. Politiki, ki se o svojih prvih in najpomembnejših odločitvah ne želijo pogovarjati oz. se pogovarjajo s figo v žepu, postavljajo lastne interese pred interese državljanov.

  • Kateri politiki so to (poimensko). Če jih je preveč, pa prosim bolj konkretno … Glede na to, da ‘spadate’ na desni pol, štejete med te tudi SDS in NSi in če ne – zakaj ne?

STRANKA SLS: (brez odgovora)

  • Ali pričakujete, da bo Slovenija dobila novo vlado ali so bližje nove volitve? Kdaj jih pričakujete?

STRANKA SLS: Za Slovenijo bi bilo v luči bližajočega se predsedovanja EU nujno, da dobi trdno in stabilno vlado, saj je uspešno predsedovanje EU izrednega pomena za utrjevanje mednarodnega položaja in ugleda naše države. Čutiti pa je tudi velik pritisk, da dobimo vlado, ki bo dokončala še zadnji krog plenjenja v državi. V tem primeru  bi bilo za Slovenijo bolje, da gre na nove predčasne volitve. Več o tem lahko preberete tudi v današnjem javnem pozivu poslanskim skupinam.

  • Lahko odgovorite na naše vprašanje bolj konkretno?

STRANKA SLS: (brez odgovora)

  • Kaj pričakujete od morebitnih novih volitev v zvezi z vašo stranko? Če pričakujete višji odstotek glasov, prosim, za utemeljitev oz vzrok za optimizem?

STRANKA SLS: SLS je takoj po volitvah stopila na pot resne prenove in notranje konsolidacije. Ustanovili smo Skupino za analizo, pripravo na kongres in lokalne volitve, ki se je resno lotila tako programske kot kadrovske prenove. V septembru pripravljamo kongres stranke, kjer bomo izvolili tudi novo vodstvo stranke, zato smo glede novih volitev optimistični.

 

Odgovorov na ista vprašanja nismo dobili od strank Solidarnost, Reset, Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ter od stranke SPS, Socialistična partija Slovenije. Vsem, ki so sodelovali, pa se zahvaljujemo.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE