VIDEO: Slovenija zadolžena najbolj od vseh držav nekdanje Jugoslavije

Iz Bosne in Hercegovine prihaja izsek iz informativne oddaje na kanalu TV1, v katerem so novinarji prikazali javni dolg vseh držav, ki so nekoč združene spadale pod Jugoslavijo. In prebivalce katere države bi moralo najbolj skrbeti? Seveda, državljane naše prelepe Slovenije.

Slovenija je po njihovih izračunih in javno dostopnih podatki najbolj zadolžena država na Balkanu, z javnim dolgom 28,8 milijard evrov. V precej podobnem stanju je tudi Hrvaška, pri kateri se javni dolg ustavi pri 28,7 milijard evrov, naši južni sosed pa z javnim dolgom 20 milijonov evrov sledi Srbija.

Ko pa javni dolg povežemo s številom prebivalstva, se pokaže realna slika zadolžitve. Slovenci smo najbolj zadolženi na celotnem Balkanu, javni dolg na prebivalca znaša vrtoglavih 15.158 evrov, na drugem mestu je Hrvaška – dolg na prebivalca tam znaša 6.674 evrov.

Je resnično izmed vseh držav na Balkanu Slovenija na najslabšem mestu? Delimo posnetek naprej, naj obkroži Slovenijo!

(Tekst: vir)

PS: Glede na tekst na dnu ekrana, je oddaja bosanske televizije TV1, ki razkriva katastrofalne številke za Slovenijo, potekala nekje v začetku maja 2014, torej pred slabimi štirimi leti. Kakšno pa je danes stanje? Kaj smo, predvsem gre tu za vlado Mira Cerarja, storili v tem času, smo šli na gor ali na dol?

Slovenija danas zaduženija nego cijela bivša SFRJ!

Objavil/a Vladimir Vladimirjevic dne 14. januar 2018

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE