Zdravje

Preprosta tehnika za sproščanje in ‘pri-zemlj-itev’ – hoja z bosimi nogami. Zakaj? Ker je Zemlja naš vir energije!

Ker je v deželi pod Alpami spet pomlad, je spet ves čas na voljo super preprosta tehnika za sproščanje in prizemljitev – hoja z bosimi nogami.

Človek večino časa hodi obut v čevlje s plastičnimi ali gumijastimi podplati, ki nas res da varujejo pred mrazom, umazanijo in naredi hojo lahkotno, po drugi strani pa nam prekinejo povezavo z zemljo, saj pri obuti nogi ne pride do izmenjave energije z zemljo.

Ljudje smo bioelektrična bitja, elektrika pa je potrebna, da živčni sistem pošilja signale po telesu in v možgane, da lahko razmišljamo, se premikamo in čutimo.

Kljub temu pa se sčasoma kopičijo pozitivno nabiti ioni v telesu, k temu pa tudi dodajajo vse električne naprave, s katerimi je človek obdan, pa tudi okolje samo, predvsem v mestih, in pa tempo življenja, misli, težka čustva. Tako se v telesu nabira vse več pozitivno nabitih delcev, ki sčasoma povzročajo zakisanost telesa. Zakisanost telesa torej ne povroča samo stres in nepravilna prehrana …

Ko hodimo bosi se povežemo z zemeljsko energijo. Sproščajo se neželeni elektroni, odpravi se nakopičen stres in utrujenost, hoja pa nas hkrati napolni s koristno energijo.

Zemlja nosi negativni naboj in ko vzpostavimo fizično povezavo z zemljo – z ozemljitvijo, izpraznimo to odvečno energijo, kar ima zdravilni učinek tudi na celični ravni.
Bos po travi, gozdu ali ob pletju vrta, vse je zelo dobrodošlo za organizem.Najbolj priporočljiva je hoja po rosni travi, saj je takrat prevodnost najvišja.

Kadar se počutimo kronično utrujeni, izčrpani po težjih duševnih napetostih, si z bosimi nogami lahko zopet naberemo moči in se regeneriramo. Zemlja je naš vir energije! Bosa hoja nam povrne našo naravno hojo, medtem ko oblazinjeni in običajni podplati sčasoma onemogočijo pravilno uporabo določenih mišičnih skupin, kar privede do deformacije stopala.

Hoja brez čevljev tudi izboljša ravnotežje, pomaga pri lajšanju bolečin in vodi do izboljšane mehanike kolkov, kolen in telesa. Dokazano je, da že samo pol ure takega stika z zemljo na dan povečuje raven rdečih krvničk, ki pripomorejo k boljši imunosti, poveča pa se tudi količina antioksidantov v telesu, kar izboljša tudi vaš spanec.

Na stopalih so točke, ki so povezane s praktično vsemi organi v telesu, hoja z bosimi stopali tako ‘masira’ te točke in sprošča organe. Veliko ljudi prakticira bosonogo hojo že v zimskih mesecih, celo tudi po snegu, vi pa ocenite sami, kdaj vam najbolj ustreza začeti s hojo po naravi brez obutve – če bo to že spomladi, šele poleti, morda pa celo že pozimi.

Na zdravje!

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE