PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE: “Ne razumemo vedenja NSi, ki očitno želi postati novi DeSUS, torej “večni” jeziček na tehtnici …”

Še zadnja izvenparlamentarna stranka, ki nam je odgovorila na zastavljena vprašanja glede trenutne politične situacije v Sloveniji, je Piratska stranka Slovenije.

  • Kdo bi (po vašem mnenju ali prepričanju) MORAL POPUSTITI, da bi Slovenija čim prej in V DOBRO DRŽAVLJANOV dobila novo vlado?

V kolikor Levica ne želi popustiti, saj gre za levo sredinsko koalicijo, ki v tem trenutku zgleda bolj realistična, se postavlja vprašanje, zakaj se s tem ustvarja okolje za desno-sredinsko koalicijo oziroma ali jih kdo zares sploh želi v koaliciji …

  • Je, da se to ne zgodi, kriva nepopustljivost g. Janše, g. Šarca, g. Meseca, g. Tonina, koga drugega? Je vztrajanje pri svojem dobro za državljane in zakaj da ali ne?

“Kriv” je ego posameznikov, ki ga poganjajo osebni politični interesi, saj vsi trdijo, da želijo koalicijo, vendar kot kaže mnogi držijo pri pogajanjih “figo v žepu”. Kadar osebni interesi prevladajo nad interesi skupnosti, se tej ne piše nič dobrega. Tu ne razumemo vedenja NSi, ki očitno želi postati novi DeSUS, torej “večni” jeziček na tehtnici.

  • Ali pričakujete, da bo Slovenija dobila novo vlado ali so bližje nove volitve? Kdaj jih pričakujete?

Najboljše za državo je, da dobimo čim prej stabilno vlado, saj ta kupčkanja in zavlačevanja le škodujejo državljankam in državljanom. Pričakujemo novo vlado, četudi samo za dve leti. Od potencialnih mandatarjev za sestavo vlade pa, če vedo, da niso sposobni sestaviti stabilne vlade, da se mandatarstvu odpovedo in gremo čim prej v nove volitve. Bolje tako, kot da še 2 leti životarimo.

  • Kaj pričakujete od morebitnih novih volitev v zvezi z vašo stranko? Če pričakujete višji odstotek glasov, prosim, za utemeljitev oz vzrok za optimizem?

Pričakujemo seveda boljši rezultat, saj smo se izkazali za konstruktivno politično silo, kar volivke in volivci vse bolj spoznavajo.

 

Odgovorov na ista vprašanja nismo dobili od strank Solidarnost, Reset, Andrej Čuš in Zeleni Slovenije ter od stranke SPS, Socialistična partija Slovenije. Vsem, ki so sodelovali, se zahvaljujemo.

Dodaj odgovor

CLOSE
CLOSE